Petre Grigoraş (45 de ani), antrenorul lui Poli Iaşi, e un om haios, dar doar pentru jurnaliştii care vin să-i ia interviu. Însă pentru fotbaliştii pe care-i pregăteşte nu este la fel de jovial, iar antrenamentele fizice comandate de el sunt drastice. De duritatea acestora s-a lovit şi un fotbalist brazilian adus cu tam-tam la echipă, care nu a reuşit să termine nici măcar o şedinţă de pregătire şi care i-a dat mari emoţii lui “Grig”.

Zilnic, jucătorii ieşeni se trezesc cu noaptea în cap şi ies afară, pentru “calvarul” de peste zi. Pantele abrupte din Poiana Braşov s-au obişnuit cu paşii fotbaliştilor pregătiţi de Petre Grigoraş, antrenor care nu-şi scapă nici un moment din ochi elevii, “biciuindu-i” verbal pe cei rămaşi în coada plutonului. “De când mă ştiu, am făcut cantonament montan. Este perioada acumulărilor, iar noi, cei de la Poli Iaşi, avem nevoie de multă energie în retur”, ni s-a destăinuit tehnicianul, după care a adăugat: “O singură dată, în pauza de iarnă, n-am mers la munte, pentru că am făcut două cantonamente în străinătate. Pe atunci, eram jucător la Oţelul Galaţi”.

La finalul zilei de lucru, jucătorii sunt storşi ca nişte lămâi. Privindu-i, Grigoraş rememorează, zâmbind: “Mi-a fost adus în probe un brazilian, Thiago Correa, care cică fusese campion mondial U17 cu naţionala Braziliei. M-am speriat când l-am văzut. Pe lângă faptul că era dublu cât mine, după trei ture l-a apucat tremuratul. A trebuit să-l ducem la cabinetul medical. Din această cauză, eu prefer să dau o şansă unui tânăr român, care are potenţial să devină jucător al echipei naţionale”.

Buget aproape de zero

Petre Grigoraş nu îşi poate permite achiziţionarea unor jucători valoroşi, din cauza bugetului de austeritate al clubului din Iaşi. “La Iaşi avem buget de la zero la plus infinit, dar mai aproape de zero. Dacă mă gândesc bine, se pleacă de la minus, deoarece mai sunt câteva datorii de anul trecut. Am pus anumiţi jucători pe lista de transferări, dar din păcate nimeni nu-i vrea. Se antrenează aici, au contracte frumuşele, nu sunt dintre cei care doresc într-adevăr să joace fotbal”, ne-a declarat tehnicianul.

Urmărește-ne pe Google News