Aruncat dintr-o parte în alta ca o măsea stricată, de la Piatra Neamţ la Otopeni, de la Dinamo II la Astra, Florin Matache (27 de ani) şi-a găsit cu greu un drum spre poarta primei echipe a “câinilor”. Chiar şi aşa, la Liberec, “Mache” a făcut meciul vieţii, apărând formidabil şi blocând un penalty decisiv.


Jucătorii lui Dinamo exultă după calificarea miraculoasă în grupele Europa League

“Taică-su, care era poliţist, l-a adus prima oară la stadion, la Astra Ploieşti”, povesteşte Marian Manea, şeful Comitetului Director al clubului prahovean, cel care l-a luat sub aripa sa pe Matache. Cum nu avea loc să apere la “găzari”, Florin a ajuns la Metalul Plopeni, în liga a doua. “Acolo a avut noroc, pentru că a dat peste un antrenor bun, Nelu Mangeac. «Mache» nu împlinise încă 18 ani, nu avea talent, dar a compensat prin muncă”, afirmă Manea.

Câştigă doar 3.500 de euro pe lună

Poreclit “Bâlbâitul” de colegi, “Mache” a fost fiul ploii până la 27 de ani. Dinamo a vrut mereu să scape de el, împrumutându- l ba la Ceahlăul, ba la CS Otopeni sau la echipa-satelit. Deşi a debutat la prima formaţie încă din 7 august 2006, goalkeeper-ul a prins doar 12 meciuri în Liga I la echipa “roş-albă”! Până la jocul de la Liberec, cel mai fericit moment din viaţa lui Florin se petrecuse la 2 martie anul acesta, când soţia i-a dăruit un băieţel, Darius Cristian. “Aceea a fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Darius este mândria mea. La el şi la Dumnezeu, care m-ajută mereu, m-am gândit la penalty-urile cu Slovan”.

Băiat modest, Florin câştigă numai 3.500 de euro pe lună la Dinam o . Înainte de startul sezonului, a fost la un pas să revină la Astra, însă, în ultima clipă, “roş-albii” l-au trimis la Ploieşti pe Cristi Munteanu. Ce baftă pe “câini”! Pentru că joi seară, la Liberec, i-a scos “Bâlbâitul”!

40.000 de euro de căciulă

Elevii lui Dario Bonetti au jucat cu inima returul cu Slovan Liberec. S-au descătuşat de frustrări şi au acces în grupele Europa League, performanţă apreciată de şefi: “Toată suferinţa de suporter dinamovist a refulat în seara asta! Au dat dovadă de caracter, sunt mândru de ei”, s-a entuziasmat Cristi Borcea. Directorul executiv al “câinilor” le-a promis jucătorilor o primă colosală pentru prestaţia din Cehia: 40.000 de euro urmează să încaseze fiecare fotbalist care a pus umărul la calificare. Mai mult, ei ar urma să mai primească încă 10.000 de euro de om dacă vor învinge Steaua în derbyul de mâine. Dinamo va lua şi 600.000 de euro din partea UEFA pentru calificarea în grupele Europa League.

Slovan 0-3 Dinamo [8-9 la lovituri de departajare (în tur: 3-0)]

Citiţi mai multe amănunte despre adversarele echipelor româneşti în grupele Europa League aici!

Urmărește-ne pe Google News