Portarul Bogdan Miron (27 de ani) a fost decisiv pentru calificarea Astrei Ploieşti în sferturile de finală ale Cupei, parând trei lovituri de la 11 metri în victoria obţinută de prahoveni în faţa Timişoarei, 6-5 la lovituri de departajare, după 120 de minute de joc scorul fiind 2-2. Miron a apărat penalty-urile lui Curtean şi Chiacu, apoi a avut noroc la şutul pe lângă poartă al lui Chiţu şi a fost decisiv la execuţia lui Mera, robinsonadele sale ducând echipa lui Nicolo Napoli în “sferturi”.

“Povestea” lui Miron începe în 2001, când portarul aflat atunci la Midia Năvodari, în liga secundă, sub comanda lui Ioan Sdrobiş, a fost remarcat de mai multe cluburi de Liga I, la un moment dat susţinând probe la Steaua. A ajuns la Astra, apoi a fost “pasat” între echipa ploieşteană şi concitadina Petrolul, unde, în 2005, a realizat un record de invincibilitate pentru Divizia B, 940 de minute în care a închis poarta!

A apărat cu mâna plină de şuruburi!

Tot ca petrolist, a avut un ghinion uriaş în 2006, la un meci la Bacău, oraşul natal, când a suferit o accidentare în urma căreia oricare alt portar s-ar fi lăsat, dublă fractură de claviculă la braţul stâng: “Şi acum am mâna plină de şuruburi. Mă plimbi cu magnetul dacă vrei. Cu mâna asta însă am scos trei penalty-uri”.

Dezamăgit de clubul Petrolul, Miron a plecat anul trecut în Irlanda, la rudele viitoarei sale soţii, şi a lucrat în construcţii: “Nu mă tem să spun că ajutam la zugrăvit. Nu îmi e ruşine de muncă”. În Irlanda, Miron a jucat şi fotbal, la echipa de amatori a românilor de acolo, FC Transylvania, cu care a ajuns în al treilea eşalon valoric. S-a întors la începutul acestui an, ca să devină eroul Astrei Ploieşti.

A făcut ASE-ul şi s-a însurat

Vorbitor la perfecoeie al limbilor engleză şi franceză, Miron e absolvent de ASE. Mai mult, îi merge din ce în ce mai bine, după ce s-a căsătorit astă-vară. “La 18 ani, era cel mai valoros portar din oeară. Dacă s-ar fi oeinut serios de treabă şi nu ar fi făcut fotbalul la fără frecvenoeă, era cel mai mare acum”, spune fostul său antrenor Ioan Sdrobiş.

Urmărește-ne pe Google News