România a obţinut o victorie muncită, 1- 0, în meciul de verificare, disputat aseară, la Budapesta, cu Ungaria. Am câştigat, dar n-am convins, jocul prestat de “tricolori” fiind unul mediocru.

Chemat să reconstruiască naţionala în vederea preliminariilor CE 2012, Răzvan Lucescu a început meciul de ieri seară cu un “11” mai mult decât matur, în care şi-au găsit locul Chivu, Mara sau Ghioane. Până la pauză, pe fondul unui joc de angajament, dar lipsit de ocazii clare, experienţa superioară a “tricolorilor” şi-a spus cuvântul, Ghioane (42) reuşind să deschidă spectaculos scorul, la primul şi singurul şut pe spaţiul porţii adverse!

Ghioane gol de senzaţie

În repriza secundă, românii s-au cantonat în defensivă. Tactica, probabil aceeaşi pe care o vom folosi şi în meciul crucial cu Franţa, a dat, în final, roade.

O victorie de moral, dar cam atât. Pe 5 septembrie, la Paris, cu totul altele vor fi datele problemei.

Sânziana Buruiană şi Adriana Alexandru, alături de Naţională: „Bravo băieţi!”

Jucătorii noştri au avut parte de două suportere speciale la meciul amical dintre România şi Ungaria. Ele sunt Sânziana Buruiană (25 de ani), vedetă tv, fostă prezentatoare a rubricii Vremea din Libertatea, admiratoare înfocată a lui Cristi Chivu, şi cântăreaţa Adriana Alexandru (29 de ani), topită după Ciprian Marica.

“Bravo, România! Ştiam că băieţii noştri or să învingă Ungaria, pentru că sunt mai talentaţi. Sper că le-am purtat şi noi noroc. Le-am ţinut pumnii”, au declarat Sânziana şi Adriana, la sfârşitul şedinţei foto incendiare realizate pentru Libertatea.

Jandarmeria Română le-a pus beţe-n roate fanilor

În cursul zilei de ieri, 33 de suporteri români, membrii ai brigăzii “Honor et Patria”, au fost opriţi din drumul lor spre Budapesta. Grupul s-a deplasat cu trenul până la Arad, de acolo urmând să se îmbarce într-un autocar închiriat.

“Când am ajuns la Arad, reprezentanţii firmei ne-au spus că nu ne mai transportă. Cei de la Jandarmeria Română i-au sunat şi le-au zis că vom distruge autocarul”, s-au plâns fanii. Aceştia achitaseră suma de 2.500 de lei pentru închirierea autocarului, iar pentru aceasta aveau factură. Totuşi, fanii şi-au continuat drumul spre Budapesta cu un alt autocar, de la altă o firmă de transport.

Lacrimi la întâlnirea cu tatăl lui Marian Cozma

Înaintea partidei de aseară dintre Ungaria şi România, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria handbalistului Marian Cozma. Cele două echipe au ieşit pe teren avându-l în faţă pe tatăl handbalistului, Petre Cozma, în timp ce pe ecranul din stadion au fost prezentate imagini cu Marian Cozma, comentate în cele două limbi.

Căpitanii celor două formaţii i-au înmânat lui Petre Cozma câte un tricou cu fiecare reprezentativă. În momentul în care a ajuns lângă încercatul părinte, Cristi Chivu a izbucnit un lacrimi. Tricolorii şi adversarii au ales să poarte un tricou special la intrarea pe teren, în memoria lui Marian. Pe spate avea însemnele campaniei LOVE 8, iar pe faţă a fost scris în limba engleză mesajul “Opriţi violenţa!”. Cei 1.500 de fani prezenţi au aplaudat intrarea pe teren a echipei noastre, încă de la încălzire. “Deşteaptă-te, române!” a fost totuşi fluierat!

„Tineretul”, încă o victorie

Selecţionata de tineret a României a învins, ieri, cu 2-0 (1-0), în deplasare, reprezentativa similară a Andorrei, într-un meci contând pentru grupa 1 de calificare la CE 2011. Golurile formaţiei pregătite de Emil Săndoi au fost reuşite de Găman (10-pen.) şi Torje (64). În urma acestui rezultat, “tricolorii” se menţin pe primul loc, cu punctaj maxim din trei partide disputate.

Ziariştii noştri „au dat-o” la pace cu maghiarii

În deschiderea amicalului Ungaria – România, selecţionatele de jurnalişti ale celor două ţări au jucat meciul lor, terminat la egalitate, 0-0. În cele două echipe au evoluat şi oficiali federali. Pentru români au jucat Belodedici, Didi Prodan şi Marian Ioniţă, antrenorul de portari la prima reprezentativă. Deşi accidentat la genunchi, reporterul Libertăţii Ionuţ Constantin nu şi-a lăsat echipa la greu, dar a fost tachinat fără oprire de Răzvan Lucescu: “Ioane, vezi că e mai uşor cu pixul!”, i-a strigat selecţionerul.

Urmărește-ne pe Google News