Urmează zile grele pentru Gigi Becali. Patronul Stelei s-a ales cu conturile blocate, după ce a “uitat” să plătească 150.000 de euro către o firmă care a adus Spitalului Marie Curie din Capitală, la solicitarea omului de afaceri, un aparat medical de chirurgie prin laser.

Cunoscut pentru felul în care aruncă banii în stânga şi-n dreapta, Gigi Becali a intrat în belele tocmai pentru că nu a virat 150.000 de euro pentru un aparat medical de care avea nevoie Spitalul Marie Curie din Capitală. Acum două zile, judecătorii de la Sectorul 5 au decis executarea silită prin poprire a milionarului de la conducerea Stelei. Asta înseamnă că executorii judecătoreşti au blocat toate conturile aflate pe numele lui Becali. Dacă în aceste depozite va fi găsită suma de 150.000 de euro, firma care l-a dat în judecată îşi va recupera banii de la Gigi, iar acestuia i se vor debloca conturile.

«E o batjocură, nu le mai dau nici un ban»

În caz contrar, europarlamentarul nu va avea acces la nici un ban. Gigi Becali a reacţionat dur. “E o batjocură! Eu am dat 250.000 de euro cadou unui spital pentru nişte aparate şi mi-au trimis factură pentru încă 150.000 de euro. Încearcă sămi strice imaginea. Nu le mai dau nici un ban”, a replicat Gigi în cadrul emisiunii “Acces Direct” de la Antena 1.

Palatul, scos la vânzare?

Călin Giurgiu, avocatul firmei Wilhelm Romco SRL, ne-a dezvăluit, ieri: “Becali a comandat două aparate pentru spitalul Marie Curie. A plătit unei firme 100.000 €, dar către societatea noastră nu a virat nici un ban. Dacă nu găsim în conturile lui 150.000 €, bani pe care îi datorează clienţilor mei, îi scoatem palatul la vânzare”.

Laserul chirurgical zace în depozit

Echipamentul chirurgical cu bisturiu-laser, evaluat la 150.000 de euro, a fost livrat Spitalului Marie Curie, însă, nefiind achitat, zace încă în folie, într-un depozit.

“Noi nu avem nici o legătură cu înţelegerea dintre Becali şi firma respectivă, însă e păcat ca un astfel de bisturiu- laser să stea nefolosit. Dacă am putea să îl utilizăm, performanţele sale ar reduce cu mult durata şi riscurile intervenţiilor, iar recuperarea pacienţilor s-ar face mai rapid”, ne-a declarat prof. dr. Gheorghe Burnei, unul dintre chirurgii care aşteaptă să folosească laserul de ultimă generaţie. Celălalt echipament medical, în valoare de 100.000 de euro, şi donat de Gigi Becali unităţii medicale, a fost achitat integral şi este folosit cu succes de către medici. (Oana Timar)

Urmărește-ne pe Google News