I wonder le-a făcut o surpriză imensă celor doi arbitri de handbal Constantin Din și Sorin Dinu. Deoarece amândoi își serbează ziua de naștere în perioada imediat următoare, cei doi au primit un cadou comun, care să întărească și să celebreze, practic, formula care i-a consacrat.
Constantin Din face 49 de ani pe 29 noiembrie, iar Sorin Dinu – la începutul lunii decembrie va împlini 50 de ani. Amândoi se retrag din activitatea internațională la finele lui 2017.
Toate aceste evenimente au fost alese de apropiații și prietenii lor pentru a fi celebrate printr-o surpriză cu scop caritabil. I wonder i-a omagiat printr-un moment special.
Fundația Ringier, prin proiectul www.iwonder.ro, le-a făcut o surpriză imensă lui Costel și Sorin, la începutul meciului de sâmbătă, de la Călărași, dintre Dunărea și HC Vaslui (29-26), sâmbătă, în etapa a 10-a a Ligii Naționale masculine de handbal.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_59a806a6591520e1c1cd0777a7aa5c42.jpg)
Banii obținuți prin proiectul Ringier iwonder.ro se donează unor copii bolnavi de cancer.
Costel Din, care a oficiat la jocul de la Călărași alături pe ”geamănul său”, Sorin Dinu, a avut parte de o festivitate specială în fața unor tribune pline. Cei doi cavaleri au fost omagiati de Federație, de cele două echipe, au văzut pe telefonul mobil mesaje de la prietenii apropiați și au primit în dar o pagină înrămată din ziarul Libertatea.
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2017/11/img20171110121030-465x620.jpg)
::placeholdeR–>
În teorie, autorul acestui text e un novice. În practică, m-am născut cu mingea de handbal în casă. Tata a fost portar la Petrolul Teleajăn și Steaua, într-o vreme în care ăsta îmi părea sport național pe eternitate. Și chiar era. În 1990, când luam ultimul bronz mondial la masculin, am plâns cu tata!
În ciuda faptului că am mai avut două-trei generații bune, bifând calificări, răzlețe la turneele finale de băieți, îmi place mereu să glumesc cu Romeo Ștefan, alias ”Țuțu”, concitadin de-al meu, că arbitrajul românesc s-a ridicat în ultimele aproape trei decenii deasupra handbalului, levitând și smulgându-se exclamații: ”Ei? Da, se poate!”.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_3056cc339f478de58c09cdf1bc0e0e12.jpg)
De la Ville și Vorderleitner, la Goulao și Macao și surorile Bonaventura!
Primele nume de arbitri care îmi vin în cap? Pâi Horst Ville și Michael Vorderleitner, fiindcă m-au enervate. Niște austrieci care ne-au făcut zob la un European feminin. În poarta noastră era Lizi Roșu, știu sigur. Mă mai distrau portughezii Goulao și Macao, mi-l amintesc pe Dragan Nacevski, pe regretații gemeni nemți Methe, pe Gjeding și pe Hansen, eternele surori Bonaventura, normal…
Dăncescu/ Mateescu, apoi o aliterație… frumoasă care mi-a schimbat liniștea meciului
În principiu, cam tuturor le găseam cusururi. Chiar și alor noștri Dăncescu/ Mateescu, pe care i-a prins și tata fluierând.
Mi s-a schimbat liniștea la un meci de handbal, însă, cu un cuplu aliterativ. Norocul lor! Istoria îi va reține ușor. Fiindcă au valoare. Altfel, ce de ironii ar fi fost… Un dublu predestinat parcă: Sorin Dinu şi Constantin Din, cei mai valoroşi arbitri români ultimului secol.
O tonă de pădure pentru un palmares fantastic, inclusiv cu Olimpiada. Om fi uitat ceva?
Ar trebui să tăiem o tonă de pădure ca să cuprindem tot palmaresul celor doi, ”cavaleri internaționali” din 2004.
Șapte prezenţe la turneele finale (3 Mondiale/ două masculine, unul la fete, 3 Europene şi o ediţie a JO – 2008). La Beijing, românii au oficiat la finala mică din turneul feminin, Spania – Croația.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_33c75b527d2e27ab65ba6070f15766f9.jpg)