Puștiul lui Gică Hagi împlinește sâmbătă 18 ani. El este născut la Istanbul pe 22 octombrie 1998, pe vremea când celebrul său tată juca la Galatasaray. 

Ianis își aniversează la Florența cea mai imporantă zi a adolescenței sale.

Cel mai frumos cadou pentru Ianis Hagi ar fi să debuteze, duminică, în Serie A, în meciul Fiorentina – Cagliari. 

Transferat în vară de la Viitorul, Ianis a fost prezent în câteva rânduri pe banca de rezerve e primei echipe Viola. Hagi jr. a marcat trei goluri în patru meciuri disputate la echipa U19 a Fiorentinei. 

Născut cu mingea la picior

Ianis Hagi a crescut cu mingea la picior. Tatăl său l-a luat de mic copil pe terenul de fotbal. La vârsta de 10 ani puștiul a fost înscris la Școala de Fotbal ”Pro Luceafărul București”, unde a deprins primele taine ale sportului rege de la antrenorul Marcel Pigulea.

Călit la Academia Hagi

În 2009, la vârsta de 11 ani Ianis s-a mutat la Academia de Fotbal înființată de tatăl său la Ovidiu, unde a progresat alături de cei mai buni juniori din țară.  

A făcut parte din toate loturile naționale de juniori, de la Under 13 la Under 19, dar cu toate astea Gică Hagi a acuzat actuala conducere a FRF că nu l-a promovat și nu l-a tratat ca pe ceilalți ”șefi de generații”.

Ianis Hagi și-a făcut debutul în Liga 1 la Viitorul Constanța, pe 5 decembrie 2014, la vârsta de doar 16 ani. Tatăl său l-a introdus pe teren în ultimul minut al jocului de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 1-2, în locul lui Silviu Pană.

Pe 29 mai 2015, Ianis a marcat primul său gol ca senior, în meciul FC Botoșani – Viitorul 4-4.

Ianis Hagi a fost desemnat căpitan de echipă la vârsta de 16 ani, 9 luni și 22 de zile, devenind astfel cel mai tânăr căpitan de echipă din istoria Ligii 1. Această borna istorică a fost consemnată în meciul Craiova – Viitorul disputat pe 12 august 2015.  

Pe 10 iulie 2016, Ianis Hagi a semnat cu ACF Fiorentina.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 34

 

Urmărește-ne pe Google News