Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, şi-a adjudecat meritat “dubla” din semifinale cu Dinamo Kiev. După 1-1 în tur, formaţia lui Mircea Lucescu a avut mai mereu iniţiativa în manşa secundă şi tactica aleasă de reputatul antrenor român i-a obligat pe adversari să se apere supranumeric.

Gazdele au deschis scorul prin Jadson (17) şi au ratat alte câteva situaţii mari de a marca în prima repriză. Singurul moment de neatenţie al trupei lui Il Luce a fost sancţionat după pauză, când Dinamo a egalat prin Bangoura (47). Insistenţa lui Şahtior a fost răsplătită când lumea se pregătea de prelungiri.

Ghioane şi Cernat, absenţi la învinşi

Ilsinho a luat o acţiune pe cont propriu şi a punctat pentru calificare cu un şut plasat (89). Fericire de nedescris pentru Lucescu şi Raţ, tristeţe la fel de mare pentru cei doi români ai lui Dinamo, Florin Cernat şi Tiberiu Ghioane, nefolosiţi la oaspeţi.

Övrebö, ameninţat cu moartea

Arbitrul norvegian Tom Henning Övrebö, care a oficiat la centru returul semifinalei de Liga Campionilor dintre Chelsea şi Barcelona (1-1) a avut nevoie de protecţia poliţiei pentru a părăsi Anglia. “Centralul” nordic a primit mai multe ameninţări cu moartea din partea suporterilor londonezi, nemulţumiţi că Övrebö nu a acordat două lovituri de pedeapsă evidente favoriţilor lor.

Adversar: Werder Bremen

Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ se vor lupta pentru Cupa UEFA cu Werder Bremen, care s-a calificat în finală după 3-2 pe terenul lui Hamburger SV, remontând handicapul din meciul tur (0-1). Pentru Werder au marcat Diego (29), Pizarro (66) şi Baumann (84), iar hamburghezii au înscris prin Olici (13 şi 87).

Urmărește-ne pe Google News