Unul dintre profesorii lui Ilie Balaci a fost Mircea Rădulescu. Acesta a lucrat cu vedeta Olteniei atât la echipa națională, unde, între 1981 și 1984, a fost secundul selecționerului Mircea Lucescu, cât și la Craiova.
”În campania din 1982-1983, în care Craiova a jucat în semifinalele Cupei UEFA, am stat pe bancă la aproape toate meciurile. S-a decis să fiu un fel de consilier al echipei, pentru că Universitatea dădea 9 oameni la echipa națională. În plus, eram bun prieten cu Tică Oțel, antrenorul Craiovei”, a mărturisit, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.
Ilie Balaci nu suporta să piardă: ”Era un tip orgolios”
Așa l-a cunoscut mai bine pe Ilie Balaci. ”Era un tip orgolios, cu multă personalitate. Era un lider unic în modul său de a fi. Nu vorbea mult, dar era extrem de mobilizator. Făcea pe teren ce-i dicta mintea și o făcea extrem de bine. Pe teren se simțea ca peștele în apă!”, a precizat fostul director al Școlii Federale de Antrenori.
Acesta a continuat: ”Balaci nu suporta să piardă nici în miuțele de la antrenamente. Dacă se întâmpla așa ceva, de nervi, își rupea tricoul de pe el! Pur și simplu, nu suporta să piardă!”. Mircea Rădulescu a dezvăluit că două au fost loviturile care l-au afectat teribil pe cel care a fost ”Minunea Blondă”: accidentarea de la genunchi, care practic i-a încheiat cariera și faptul că, după ce a devenit antrenor, nu i s-au oferit prea multe șanse în România.
”S-a dus un om deosebit, un suflet mare. Ultima oară am vorbit cu el joia trecut. Mă sunase să vadă ce mai fac. Printre altele, mi-a spus că are oferte din zona Golfului, dar că nu știe dacă le va da curs sau nu. Nu prea mai voia să plece din România”, a conchis Mircea Rădulescu.
Dezvăluire spectaculoasă despre accidentarea Simonei Halep. „Are legătură cu partea mentală”. „Libertatea” a aflat care sunt suferințele liderului mondial