De cum a aterizat la Ploieşti, baschetbalistul american Kevin Burleson (30 de ani) a fost lovit: “Mamă-mamă, ce de fete bune!”. Spre deosebire de alţi yankei care au evoluat la Asesoft, “KB” nu are “obligaţii” acasă, la Renton, în Washington.

Burleson (1,91m/93 kg) a semnat pe un sezon cu campioana României. “Habar n-aveam unde e ţara voastră! M-a ajutat să aleg Asesoft Rashard Griffith, cu care mă ştiam din State”, explică coordonatorul de joc.

În familia lui se mănâncă sport pe pâine: Alvin Senior (54 de ani), capul familiei, a jucat fotbal american, la fel Al Junior (32 de ani). Nate (28 de ani) e fratele celebru. E jucător la Seattle Seahwaks, în liga profesionistă nord-americană de fotbal şi are un contract de 7.000.000 $ pe sezon. Mai e şi Lyndale (23 de ani), fundaş la echipa de baschet a colegiului din Nevada.

A jucat baschet la Charlotte Bobcats

Kevin a ajuns în NBA, în sezonul 2006 – 2007, după un periplu prin Europa. A jucat 39 de meciuri pentru Charlotte Bobcats. Primul salariu? Fix 398.762 $. “Când am semnat, am plâns! Îmi aminteam cum, la 19 ani, munceam din greu la un depozit de alimente ca să strâng bani de o maşină Kia Sephia. Îmi place să zbor spre coş, ca Spiderman, să fac spectacol, dar mă pun şi în slujba echipei”, încheie “KB”.

Urmărește-ne pe Google News