Ploieştenii au câştigat titlul, după patru victorii consecutive împotriva rivalilor de la Cluj. Existând zvonuri că mai mulţi jucători de la ambele echipe nu sunt “curaţi”, reprezentanţii ANAD au venit la meciurile trei şi patru ale finalei şi i-au supus testului antidoping pe toţi cei 22 de jucători înscrişi pe foaie, 11 de fiecare formaţie. Conform unor surse ANAD, care nu a oficializat încă rezultatele controalelor, Brice Kabengele (Asesoft) a trecut testul de pe 19, dar a ieşit pozitiv, se pare că la canabis, o zi mai târziu! Sportivul va fi audiat azi de o comisie ANAD. Problema care se ridică e a regulamentului. Dan Berceanu, vicepreşedintele Federaţiei Române (FR) de Baschet, a declarat ieri: “Conform Legii 227/ 2006, privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, articolul 38, alineatul 2, o echipă are de suferit doar dacă cel puţin doi jucători sunt depistaţi pozitiv la aceeaşi manifestare sportivă”. Numai că noţiunea de “manifestare sportivă” nu e clară: e un joc, un tur, un retur sau un întreg campionat?

Asesoft i-a reziliat deja contractul lui Brice Kabengele – Kalal, baschetbalist român de naţională, de origine francocongoleză

De ce e acest lucru important? Pentru că prahovenii au mai avut un caz în acest sezon: Cătălin Burlacu (33 de ani) a fost suspendat pentru trei luni, fiind depistat pozitiv pe 15 aprilie.

Ploieştenii nu vor pierde titlul!

Carmen Tocală, şefa FR de Baschet, a anunţat că nu se pune problema ca Asesoft să piardă titlul: “Lucrăm cu regulamentele Federaţiei Internaţionale, unde scrie clar că o manifestare sportivă se referă la un singur joc. Nu se pune problema ca Asesoft să piardă titlul”.

Urmărește-ne pe Google News