Alertate de rezultatele dubioase ale altei divizionare secunde, casele de pariuri au blocat câteva meciuri suspecte al lui FC Caransebeș, care i-ar fi îmbogățit pe mulți dintre cei care au mizat pe o înfrângere a lor. Investitorii italieni care au venit să facă ”performanță” la Caransebeș au plecat, cu tot cu italianul Giovani Pisano.

I-a obligat antrenorul să facă blat? Dezvăluiri incredibile ale unui jucător

Cum a ajuns Pisano la CS Balotești și la FC Caransebeș

Situația la club a fost de-a dreptul halucinantă. Anul trecut, cu antrenorul Alin Artimon pe bancă, care a și adus 10 jucători în retur, gugulanii s-au salvat de la retrogradare. Căruța s-a rupt, însă, jucătorii au plecat și au venit italienii. Jucătorii lui Artimon au plecat de le echipă, fiind încropită o formație pe ultima sută de metri. Dacă la startul sezonului condițiile erau bune, ulterior jucătorilor nu li s-a mai dat nici măcar o masă, nici vorbă de vitaminizare, salariile nu au mai fost plătite, peste toate fiind ”prestația” antrenorului Pisano, care făcea echipa absurd, schimbând-o pe ultima sută de metri, mereu, înaintea partidelor.

Cu ce sume a rămas dator clubul care a intrat în faliment
Constantin Stoica 11.700 lei
Ovidiu Stoianof 8.500 lei
Alin Paleacu (antrenor secund) 4.000 lei
Florian Pîrvu Dumitru – 19.200 lei
Marius Tomozei 14.400
Gabriel Precup 11.000 de lei
George Cotigă 15.300 lei
Ciprian Dinu 17.000 lei
Adrian Pascal 15.300 lei net
Ionuţ Stancu 20.000 lei net cu titlu de drepturi financiare restante.

Clubul, penalizat cu 52 de puncte!

Lista partidelor suspecte ale lui FC Caransebeș
Cupa României: Ripensia Timișoara (L3) – FC Caransebeș 6-1!

Șoimii Pâncota – FC Caransebeș 2-1
Unii jucători ai gugulanilor, care nu ar fi fost implicați în manevrele băncii tehnice, susțin că însuși arbitrul de centru i-ar fi întrebat în timpul reprizei secunde, la 2-1 pentru gazde: ”Ce vă agitați așa, nu vedeți că meciul e rezolvat”. Centralul a acordat două penalty-uri arădenilor, unul fiind ratat, iar oaspeților le-ar fi refuzat unul! Golul de 2-1 a fost marcat de Danci, din 11 metri. A eliminat un jucător de la gazde, la 1-1, și unul de la oaspeți, spre finalul partidei.

FC Caransebeș – FC Bihor 2-3
Gazdele au condus cu 1-0 și 2-1, dar au pierdut în partea a doua pe fondul unui joc extrem de slab în fața unor copii ai unei echipe la care s-a declarat deja procedura de faliment.

Chindia Târgoviște – FC Caransebeș 3-0
Antrenorul Pisano ar fi schimbat echipa de start în dimineața meciului. Oaspeții n-au contat în joc.

Unirea Târlungeni – FC Caransebeș 1-1
Un meci care n-ar fi ieșit cum trebuia. Săulescu a egalat pentru oaspeți, după o cursă de 80 de metri, începută în propriul careu!

FC Caransebeș – Gaz Metan Mediaș 0-5
Conform unor surse din cadrul echipei, Pisano a fost acasă la jucătorul Dumitru, junior, pentru a-l convinge să joace a doua zi, deși nu se mai antrenase cu echipa de aproape două săptămâni. Ceilalți colegi îi aplicaseră o corecție, după ce l-au surprins sustrăgând bunuri din vestiar.

U Cluj – FC Caransebeș 4-0
Pisano, care nu a aliniat de două ori aceiași formulă de start a folosit, în premieră, un sistem de joc 3-4-3. Conform crainicului de la Radio Timișoara, gugulanii au intrat pe teren ca și cum ar fi vrut să piardă! A fost 3-0 la pauză.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Ionuț Popa, antrenor Pâncota, pentru SportNews.ro: ”E prima oară când aud despre așa ceva. Am ratat și un 11 metri. Nu știu cine se bagă să facă șmecherii cu Pâncota, o localitate de 6.000 de locuitori. Cine bagă în seamă Pâncota? M-am săturat să tot aud de blaturi. Când câștigi un meci, a fost cumpărat, când pierzi, a fost vânzare. Nu cred că s-a ajuns la nivelul ca arbitrul să le fi zis așa ceva jucătorilor. Chestia asta cu blatul trebuie dovedită. O fi vreun jucător nemulțumit, deoarece la Caransebeș sunt neplățiți și cu memorii depuse la FRF. E jale mare la Liga 2”.

Dan Avram, președintele Consiliului Director Caransebeș, pentru SportNews.ro: ”Nu am primit nicio hârtie în acest sens de la FRF. Jucătorul respectiv, dacă a sesizat FRF, trebuia să anunțe și clubul. Nu mi s-a plâns nimeni de nereguli la acel meci cu Pâncota, verbal sau în scris. Nu am probe, nu pot acuza, chiar dacă am unele semne de întrebare. Dacă aș avea probe, l-aș executa imediat pe acel jucător, l-aș da pe mâna autorităților. I-am avertizat. Aveți grijă, nu vă jucați cu focul! Am jucat și eu în Liga 2, în tinerețe, acum 40 de ani. Și pe vremea mea se vorbea la cafea de aranjamente. Suntem foarte de dezamăgiți de rezultate. Am făcut o anailiză pentru delăsare și lipsă de randament. Nu mai avem restanțe la jucători. Doar 15 zile întârziere pentru o lună”.

Ce spune regulamentul

Articolul 60 bis

Integritatea meciurilor

1) Persoanele, care se află sub incidenţa reglementărilor FRF, trebuie să se abţină de la orice tip de comportament care atentează sau este susceptibil să atenteze la integritatea meciurilor şi a competiţiilor organizate de FRF, precum şi să colaboreze în totalitate şi în permanenţă cu FRF, ca parte integrantă a luptei sale împotriva acestui tip de acţiuni.

2) Reprezintă încălcări ale acestei reguli, în mod special:

a) a acţiona de o manieră menită a influenţa derularea şi/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiţii, printr-un comportament contrar stipulaţiilor statutare ale FRF, în vederea obţinerii unui avantaj pentru sine însuşi sau pentru un terţ.

b) participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activităţi similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv deţinerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităţilor menţionate.

c) utilizarea sau furnizarea de informaţii necunoscute publicului, intrate în posesia persoanei respective graţie funcţiei deţinute în fotbal, care atentează sau sunt susceptibile să atenteze la integritatea unui meci sau a unei competiţii organizate de FRF/LPF/AJF.

d) a nu informa imediat FRF/LPF/AJF dacă a fost contactat în vederea participării la acte ce vizează influenţarea derulării şi/sau a rezultatului unui meci sau ale unei competiţii.

e) a nu denunţa imediat FRF comportamentele ce intră sub incidenţa dispoziţiilor prezentului articol, dacă are cunoştinţă despre acestea.

3) Nicio reclamaţie cu privire la trucarea unui meci nu poate avea incidenţă asupra rezultatului sportiv al unei competiţii sau al meciului în chestiune, dacă ea a fost depusă după disputarea fazei respective a competiţiei. Pe cale de consecinţă, meciul respectiv nu poate fi rejucat.

4) Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancţionează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni şi penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei.

Articolul 61

Manipularea rezultatelor unui joc

Oricine conspiră sau face înţelegeri pentru a influenţa rezultatul unui joc într-o manieră incompatibilă cu etica sportivă şi principiile de conduită prevăzute de acest regulament va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 1 la 2 ani şi cu o penalitate sportivă de minim 200.000 de lei

CAZUL GLORIA BUZĂU

În octombrie, mai mulți jucători de la Gloria Buzău au fost chemaţi la Comisia de Disciplină, motivul fiind presupusa lor implicare în blaturi pentru pariuri. Deocamdată, FRF nu a anunțat nici un rezultat.

Meciurile anchetate ale Gloriei Buzău
Etapa 2, 6 septembrie 2014: Academica Argeş – Gloria Buzău 3-0
Etapa 4, 20 septembrie 2014: ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2

Etapa 5, 27 septembrie 2014: Farul Constanţa – Gloria Buzău 4-0
Etapa 14, 22 noiembrie 2014: FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1
Etapa 15, 29 noiembrie 2014: Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1

Play-off, 18 aprilie 2015: FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2
Play-off, 2 mai 2015: CF Brăila – Gloria Buzău 3-2
Play-off, 15 mai 2015: SC Bacău – Gloria Buzău 4-0
Play-off, 27 mai 2015: Academica Argeş – Gloria Buzău 5-1
Play-off, 30 mai 2015: Gloria Buzău – Rapid Suceava 1-3

Urmărește-ne pe Google News