La competiţia senioarelor, România este reprezentată de Cătălina Ponor, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură, Silvia Zarzu şi Anda Butuc, antrenori – Lucian Sandu şi Adela Popescu. În concurs şi-au anunţat participarea 138 de senioare din 35 ţări. Fiecare ţară poate înscrie în competiţie 5 gimnaste, 3 concurează la fiecare aparat şi se iau în considerare 3 note.
Din echipa României lipsesc Larisa Iordache, nerefăcută încă după accidentarea de la mână, Diana Bulimar, de asemenea în recuperare, Dora Vulcan şi Laura Jurcă, ambele cu probleme medicale. În acest condiţii, şansele României la medalii se bazează pe Cătălina Ponor în finalele pe aparate.
Într-un clasament all time al competiţiei continentale, România ocupă primul loc cu 51 medalii de aur, 48 de argint şi 41 de bronz. În 2015, la Montpellier, delegaţia română a cucerit o medalie de aur prin Andreea Munteanu, la bârnă, iar în 2014, în concursul pe echipe, România a obţinut aurul.
În competiţia rezervată junioarelor, unde participă 128 sportive din 32 ţări, echipa României este formată din Alisia Botnaru, Ioana Crişan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgota şi Carmen Ghiciuc, antrenori Nicolae Forminte şi Liliana Cosma. Din delegaţia României mai fac parte arbitrele Angela Cacoveanu şi Olga Didilescu.
România va evolua în concursul senioarelor în Subdiviziunea a 4-a, alături de Elveţia, Marea Britanie, Spania, Belgia, Rusia, Italia şi Germania, urmând să debuteze joi în concursul de calificări la echipe de la ora 18,30 (ora României). Sâmbătă 4 iunie are loc finala pe echipe, iar duminică 5 mai sunt programate finalele pe aparate.
La junioare, România concurează miercuri 1 iunie în calificări în Subdiviziunea a 4-a, alături de Elveţia, Italia, Rusia, Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Germania, începând cu ora 19,00, zi în care va fi stabilit clasamentul final pe echipe şi sportivele calificate în finalele individuale. Vineri se desfăşoară finala la individual compus, iar duminică finalele pe aparate.