Guangzhou R&F F.C. – Hebei CFFC 1-2
Ersan Adem Gulum (12 – autogol) / Ersan Adem Gulum (28), Gervinho (40)

De la ora 13.35, astăzi, a început Chinese Super League, campionatul cu bugete monstruoase (s-au cheltuit pe transferuri, în această iarnă, 331 de milioane de euro, mai mult și decât în Premier League).

O ligă devenită profesionistă abia în 1994 și marcată de scandalul pariurilor din 2003, care a dus practic la anularea sezonului.

Stagiunea actuală s-a deschis cu partida Guangzhou R&F F.C. – Hebei CFFC 1-2.

Ghuanghzou R&F este a doua echipă a regiunii, după campioana Evergrande, iar Hebei China Fortune, cea mai tare dintre nou-promovate, cu nume în lot precum ivorianul Gervinho și argentinianul Lavezzi.

Ghuanghzou Evergrande rămâne echipa de bătut. Trupa lui Scolari l-a adus de la Atletico Madrid pe colombianul Jackson Martinez (45 milioane deeuro), dar contează și pe elemente precum Goulart, Alan, Paulinho. Au fost cedați Robinho și idolul local Elkeson, trecut pentru 18 milioane la rivalii de la Shanghai SIPG.

Suedezul Sven Goran Eriksson câștigă pe sezon 19 milioane de euro la Shanghai. În atac, și ghanezul Asamoah Gyan. adus în iulie, pentru două sezoane, pentru un salariu anual de 14.2 milioane de euro.

Cel mai scump jucător adus în China este Alex Teixeira (50 milioane, suflat celor de la Liverpool), adus la Jangsu Suning, preluată de un patron care vidne electrocasnice și electronice în jumătate din Asia: 1600 de magazine în China. Antrenor este Dan Petrescu, care îi are în lot pe Ramires și pe Jo.

Puternică este Beijing Guan LeTv, antrenată de italianul Alberto Zaccheroni.
Este cel mai vechi club din China, fiind deținut de platforma de televiziune on-line LeTv Holdings (50 la sută).
Shanghai Shenhua, a lui Manzano, i-a adus pe Guarin și pe Demba Ba.

Ramires și Alex Teixeira, achiziționați de Suning

Urmărește-ne pe Google News