Prin intrarea în insolvență, gruparea ”câinilor roșii” a evitat plata unor importante sume de bani, datorii făcute de fosta conducere, reprezentată de Nicolae Badea și de Cristi Borcea.
Firma de avocatură care s-a ocupat cu obținerea licenței pentru Europa a explicat, în exclusivitate pentru SportNews.ro, de ce a fost aleasă calea insolvenței.
Dinamo are datorii către stat (circa 3.000.000 de euro), dar există și alte litigii, unele ajunge pe masa comisiilor FIFA. Cea mai însemnată din punct de vedere financiar este cea a bulgarul boris Galchev (30 de ani), care ar fi făcut o ”gaură” de câteva sute de mii de euro, dacă FC Dinamo nu ar fi intrat în insolvență și ar fi trebuit să-și achite datoriile la zi, pentru a putea lua licența pentru Liga I, dar și cea pentru Europa.
Ajuns pe 13 iulie 2012 la Dinamo, Galchev a semnat un contract pe doi ani cu gruparea ”roș-albilor”, plus o opțiune de un an. În ”deal” a intrat și revenirea lui Michel Platini la fostul lui club, ȚSKA Sofia. Galchev n-a făcut prea mulți purici, dar s-a adresat comisiilor FIFA, după ce Dinamo l-a pus pe liber.
După doar patru apariții la Dinamo, în ianuarie 2013, Galchev a plecat din România și a semnat cu Botev Plovdiv. Din ”combinația” pusă la cale de fostul impresar Ioan Becali a pierdut Dinamo, club care trebuia să-i achite bulgarului salariul restant. Cum fosta conducere a refuzat să scoată vreun cent din conturi, Galchev s-a adresat forului mondial, care i-a dat dreptate.
Cum au apărut, aparent peste noapte, datoriile de mai sus? Principalul vinovat este chiar Negoiță, care, atunci când a venit la Dinamo, se spune că nu a comandat un audit serios, mergând ”pe încredere”.