Jucătorii şi antrenorii au fost urcaţi cu forţa pe scena aflată în faţa Palatului de Cultură al Poporului şi au fost criticaţi de Pak Myong-Chol, ministrul sportului. La „judecată” au asistat oficiali guvernamentali, studenţi şi jurnalişti. Fotbaliştii au fost acuzaţi că au eşuat în „lupta ideologică” din Africa de Sud.

Tehnicianul Kim Jong-Hun a fost acuzat de „trădare” şi a fost trimis să muncească în construcţii, cot la cot cu lucrătorii necalificaţi, din cauza celor trei înfrângeri suferite în cadrul Mondialului (1-2 cu Brazilia, 0-7 cu Portugalia şi 0-3 cu Coasta de Fildeş). Jucătorii au fost obligaţi în timpul criticilor să dea vina pe antrenorul lor pentru rezultatele slabe.

Presa din Coreea de Sud anunţă totuşi că sancţiunea luată în acest caz este una blândă faţă de ce se întâmpla acum câţiva ani cu sportivii care dezamăgeau conducerea ţării. „În trecut, sportivii şi antrenorii nord-coreeni care se întorceau cu rezultate slabe erau trimişi direct în închisoare”, relatează o sursă pentru publicaţia Chosun Ilbo.

Urmărește-ne pe Google News