Prin intrarea în insolvenţă, gruparea ”câinilor roşii” a evitat plata unor importante sume de bani, datorii făcute de fosta conducere, reprezentată de Nicolae Badea şi de Cristi Borcea.

Chiar şi aşa viitorul grupării din Ştefan cel Mare nu sună bine deloc. Conform celor de la antitepari.ro  Dinamo Bucureşti se confruntă din 2011 şi până în prezent cu un risc major de faliment.

Statul român are de recuperat de la clubul bucureştean o sumă de peste 24,4 milioane lei, în timp ce creanţele salariale se apropie de un milion lei. De asemenea, Florian Walter fost acţionar le-a invocat o creanţă de 6,5 milioane lei, dar aceasta a fost respinsă.

Le bate falimentul la uşă

Astfel, conform Raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor care au condus la apariţia stării de insolvenţă, începând cu anul 2011 şi până în prezent, societatea s-a confruntat cu un risc major de faliment, de peste 80%.

„Aferent perioadei de elan economic din perioada 2006-2008, salariile fotbaliştilor au fost unele foarte mari, iar ulterior declanşării crizei economice acestea nu au mai fost corelate cu posibilităţile reale de finanţare ale societăţii. Acest lucru a dus într-o primă etapă la accesarea de numeroase credite bancare, care au început ulterior să fie refinanţate, prelungindu-se practic perioadele de rambursare.

Ulterior, în al doilea semestru al anului 2013, pentru prima dată în activitatea sa, societatea a înregistrat un profit de 21.768 lei, ceea ce duce la concluzia că având un management echilibrat şi o bună politică de echilibrare a cheltuielilor în conformitate cu veniturile, societatea are şanse reale de reorganizare…

Negoiţă a băgat Dinamo în insolvenţă FOTO: EPA

Ca o scurtă concluzie, necalibrarea bugetelor de venituri şi cheltuieli dublate de o politica salarială către jucatori cu sume ce nu au putut fi onorate, coroborat şi cu credite bancare angajate de către societate, ale căror rambursări nu au fost la fel de facile precum s-a sperat iniţial, au putut conduce într-o manieră decisivă la apariţia prezentei stări de insolvenţă a societaţii. În viitor, continuând procesul de restructurare a cheltuielilor până la o limita echilibrării lui cu veniturile, dublate de deschiderea unor noi zone de finanţare a activităţilor clubului, se poate aprecia reorganizarea clubului”, se menţionează în raport.

Şi totuşi clubul din Stefan cel Mare mai poate avea o şansă de salvare.  Conform administratorului judiciar deşi DINAMO 1948 SA s-a confruntat în ultimii ani cu un risc de peste 80% de a intra în faliment, societatea se poate reorganiza.

Societatea a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 35.497.935 lei şi cu pierderi de 7.332.957 lei, după ce în 2012 raportase afaceri de 27.087.716 lei şi pierderi de 17.752.736 lei.

Firma este controlată de către Ionuţ Negoiţă, cu 92,93% din acţiuni, diferenţa aflându-se în posesia Clubului Sportiv „Fotbal Club Dinamo Bucureşti”, cu 7,03% şi a lui Corneliu Constantin Dinu, cu 0,03%.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News