Glutamatul monosodic
Glutamatul monosodic este un potențiator de gust și se găsește în numeroase produse din magazine. Cercetătorii susțin că această substanță transmite creierului că alimentul consumat este gustos, stimulând celulele nervoase și făcându-le să își dorească să mănânce tot mai mult. Studiile au găsit o legătură între acest ingredient și obezitate, potrivit mensxp.com. Un alt efect pe care îl are glutamatul monosodic este creșterea insulinei, una dintre cauzele obezității. Șoarecii injectați cu această sare aveau un apetit crescut și un risc mai mare de a deveni obezi. Se găsește, de obicei, în supele instant, chips-uri, sosuri pentru salate, mezeluri și fast-food.
Îndulcitorii artificiali
Dacă ai impresia că vei slăbi, doar pentru că ai înlocuit sucurile obișnuite cu cele dietetice, pregătește-te să fii dezamăgit. Cercetătorii au constatat că îndulcitorii artificiali din băuturile fără zahăr îți afectează bacteriile sănătoase din intestine și te îngrașă. Nu doar silueta este afectată de aceste substanțe. Aspartamul, de exemplu, provoacă schimbări de atitudine și depresie.
Pesticidele
Pesticidele sunt cunoscute ca „perturbatori endocrini”, care îți dau peste cap hormonii ce controlează greutatea și duc la îngrășare. Dacă vrei să eviți să le consumi, alege fructe și legume bio, care nu conțin astfel de ingrediente.
Antibioticele din produsele lactate
Dacă produsele lactate pe care le cumperi nu sunt organice, există un risc foarte mare să provină de la animale întreținute cu antibiotice. Când ajung în organismul tău, îți distrug bacteriile bune din intestine, scăzându-ți imunitatea și crescând riscul de îngrășare.
Chimicalele din conserve
Conservele conțin bisfenol A, o substanță chimică periculoasă, ce crește riscul apariției obezității, cancerului la sân, diabetului și bolilor de inimă, potrivit unui studiu citat de fitbie.com. Evită consumul de legume sau supe la conserve și încearcă să consumi produse cât mai proaspete.
Sursa foto: Shutterstock.