Petrolul a cerut intrarea în insolvență! Conducerea clubului ploieștean a deschis un proces la Tribunalul Prahova în care a cerut intrarea în insolvență. În traducere liberă, perspectiva cea mai simplistă: încă o echipă spune adio performanței și Cupelor Europene!
Cererea fost înregistrată la secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova, pe data de 4 februarie, iar instanța nu a stabilit încă primul termen la care se va judeca fondul. Informația a fost furnizată, în premieră, de unul dintre suporterii clubului pe pagina de pe o rețea de socializare.
Conducerea clubului ploieștean vrea, astfel, să-și reeșaloneze datoriile. Dacă prahovenii își vor îndeplini obiectivul, vor avea parte de un administrator judiciar. În acest fel, se vor putea prezenta la masa creditorilor foștii jucători, dar și conducătorii firmelor care au de primit bani de la Petrolul.
Cererea de intrare în insolvență a fost depusă la o zi după ce directorul executiv al clubului, Andi Crângu, declara că Petrolul nu are cum să intre în faliment deoarece mai are de primit sume importante de bani, peste 3.000.000 de euro!
Procedura “insolvenței” este acea procedură legală care se deschide, la cererea debitorului sau a creditorilor, în cazul în care o societatea se afla în stare de insolvență. Conform legii, starea de insolvență reprezintă acea stare a patrimoniului unei societăți care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile.
Conform legislației UEFA, un club nu poate participa în Cupele Europene în perioada în care se află în insolvență. UEFA permite înscrierea cluburilor în competițiile pe care le organizează dupa un an de la incheierea acestei proceduri. CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Cluj, FC Brașov, Ceahlăul sau Oțelul sunt cluburi care au fost sau sunt în insolvență în acest moment.
Situația clubului e foarte complicată în acest moment. Patronul Dan Capră e reținut, pentru un dosar de evaziune fiscală, clubul are datorii importante la jucători, care, la un moment dat, au amenințat cu greva în stagiul din Turcia, la SGU (250.000 de euro), societatea care administrează stadionul Ilie Oană, și la terți.
Ce face osatura echipei?
În acest moment, este foarte posibil ca jucători precum Pecanha, Geraldo, De Lucas sau Teixeira să decidă să părăsească gruparea prahoveană cu orice risc. Din momentul aprobării procedurii de organizare, toate plățile sunt blocate, iar creditorii se trec la masa credală! Procedura de “reorganizare” se aplică debitorului în vederea achitării datoriilor acestuia, conform programului de plată a creanțelor.
JUCĂTORII PETROLULUI, GREVĂ ÎN TURCIA. DETALII, AICI.
REACȚIA CONDUCERII CLUBULUI, AICI.
CUM S-A RATAT UN ȘEIC DIN QATAR. POVESTEA AICI.
Pe de altă parte, doarpetrolul.ro, cel mai solid forum al suporterilor petroliști, a luat foc: suporterii se tem de ce e mai rău: anume că societatea care patronează clubul va intra în faliment, iar prețiosul palmares, dar și marca, ar urma să fie evaluate și scoase la licitație! Pe același portal, o persoană cu pregătire economică e explicat că în cazul în care o societate este în faliment, putem spune că aceasta este în insolvență, însă reciproca nu este valabilă; dacă o societate se află în procedură de insolvență nu înseamna neapărat ca aceasta este și în faliment, dimpotrivă, este posibil ca societatea să se afle în faza de reorganizare și să “scape” cu succes din procedura de insolvență.