Va conta absenţa lui Chiricheş?

Chiar dacă Vlad era un jucător important, care ajuta mult la construcţie, cred că Gardoş, dacă va fi folosit, îşi va face treaba, pentru că are experienţa necesară pentru a evolua în astfel de meciuri.

Are Steaua prima şansă?

Va fi un meci foarte greu, pentru că, indiferent de forma de moment, Schalke este o echipă germană, foarte disciplinată. Au o formaţie solidă, mulţi dintre fotbalişti erau şi atunci – Uchida, Höwedes, Draxler, Farfan -, şi un trio, Farfan, Boateng, Draxler, care necesită o atenţie deosebită. Sunt jucători de greutate, de dezechilibru, mobili, foarte buni în acţiuni unu la unu, oricând pot surprinde prin prisma calităţii tehnice şi a inventivităţii. Aceste calităţi îi fac imprevizibili. Trebuie să fim mai nemţi ca nemţii! Însă sigur Reghecampf va şti să-i motiveze, a evoluat în Germania, cunoaşte mentalitatea de acolo.

Cum crezi că se va termina partida?

Sunt foarte optimist. Cred că pot scoate cel puţin un punct. Iar la returul din România, cu ajutorul publicului, poţi să-i şi baţi. Cred că Steaua se luptă pentru locul doi cu Schalke şi cu Basel. Chelsea e clar favorită la prima poziţie.

Crezi că sunt obosiţi jucătorii care au evoluat la naţională?

Nu cred. Jucătorii folosiţi de Victor Piţurcă în dubla cu Ungaria şi cu Turcia au avut destul timp pentru refacere. Echipa a arătat şi sezonul trecut că se poate duce la meciuri la trei zile fără probleme. Steaua nu vine după pauză, a disputat deja câteva etape în campionat, are ritm de joc, are tonus.

  • 9 meciuri a jucat Steaua în Germania: 3 remize, 6 eşecuri, golaveraj 9-20
  • Schalke 04 – Steaua: Astăzi, ora 21.45, Digi 1, Dolce 1

 

Urmărește-ne pe Google News