Libertatea: “O să vadă olandezii ce pătim!” aţi spus în dimineaţa meciului din Olanda. Ce aţi vrut să ziceţi?
Dumitru Dragomir: Sunt oracol, nu aşa m-aţi botezat voi? Am simţit că nu e de bine, dar nu mă gândeam că luăm patru! Am primit mai multe decât a încasat Andorra! Pe onoarea mea, în ultimii 20 de ani, n-am văzut trei jocuri mai proaste ale naţionalei! Poate ăla cu Danemarca, când am pierdut cu 2-5 pe nisip. Chiar mi-am notat în carnet, am dat un singur şut pe poartă şi n-am avut nici o ocazie clară.
Avem şanse să prindem barajul de Mondiale?
La cum jucăm, nu avem nici o şansă. Domnule, asta n-o pricep. Am ajuns să luptăm numai pentru locurile 2-3 sau cum? Nu mai putem pentru locul 1? Da, e diferenţă de valoare de la jucători la antrenori, dar nu iei niciodată patru, nu iei opt per total cu olandezii!
Cine e vinovat?
Piţurcă. Nu mai e o soluţie pentru naţională. Când am cerut şi eu o sinteză în Comitetul Executiv al federaţiei, am primit de la el, la mişto, o pagină şi un sfert de analiză, cu programul şi rezultatele meciurilor! Păi e posibil aşa ceva? Aşa, dacă aş lua şi eu 400.000 de euro pe an, mi-aş asuma şi eu răspunderea!
Suporterii români de la Amsterdam i-au cerut să plece, dar a răspuns că nu demisionează uşor.
Nu mai am încredere în Victor Piţurcă, clar! Repet, nu cred că mai e o variantă pentru naţională. Suporterii plătesc bilet să înjure, să cânte, să mănânce seminţe, ei dau bani, au voie să spună ce vor. Drumul pe care mergem nu e bun, o să vedeţi. Poate o să vă spun eu într-o zi motivul pentru care a fost readus Piţurcă. Aştept ca toţi cei care răspund de naţională să ia măsurile necesare.

Doar «handicapaţii» nu merg la Euro 2016

Selecţionerul a susţinut că a creat o echipă tare pentru următoarele preliminarii, cele pentru Euro 2016…
Doar handicapaţii nu merg la turneul acela. Acolo vor ajunge 24 de echipe. Nu sunt 24 de naţionale tari în Europa. Cine să se califice, Luxemburgul?
Cum comentaţi formula de echipă, schimbările?
Dacă eram în locul lui Mutu, nu mă dezbrăcam decât dacă m-ar fi împuşcat! Cum să-l bagi pe Mutu la 3-0 pentru ei? Poate doar dacă vrei să faci băşcălie! Iar pe Torje cum să-l aduci de pe bancă, neîncălzit, să baţi o lovitură liberă. E ceva hilar.
Tactica?
Nimic! Făceau presing trei inşi, ceilalţi se uitau. În afară de Pintilii, nimeni nu a făcut marcaj. Am fost dezamăgit de toţi, mai puţin de Popa şi de Chiricheş.
Gigi Becali s-a împăcat cu Victor Piţurcă.
Patronul Stelei s-a dus să-şi vadă jucătorii, săi încurajeze, că vrea să ia milioane pe ei, nu?
 

Urmărește-ne pe Google News