Libertatea: Adi, ai revenit sub tricolor după 18 luni. Ce-ai simţit?
Adrian Mutu: O mare bucurie. La fiecare convocare am răspuns cu plăcere, dar parcă de data aceasta a fost ceva special. Am simţit asta după primii paşi pe care i-am făcut în cantonamentul de la Mogoşoaia. Mă simt mândru că sunt român şi că-mi pot reprezenta ţara.
Te-ai întors într-un moment important, mâine jucăm cu Bosnia. Ce-ar trebui să facem pentru a învinge? Trebuie să ne dăruim mai mult decât până acum. Să conştientizăm, fiecare în parte, că e musai să dăm totul. Să murim pe teren! Şi eu, Adrian Mutu, în primul rând.
Meritai să revii mai repede sub tricolor? Selecţionerul a fost supărat pe tine o perioadă bună… Mai devreme chiar nu aveam cum. Era totuşi firesc să se întâmple, pentru că am traversat o perioadă bună la Fiorentina, am dat goluri, am jucat meci de meci, mi-a fost mintea doar la fotbal. Aşa că, mă aşteptam să fiu chemat la lot.
Acceptă şi statutul de rezervă
Cum te-au primit colegii la naţională? Foarte bine, ca întotdeauna. Nici nu-mi făceam probleme din punctul acesta de vedere. Cu mulţi ţin legătura.
Te-a surprins prezenţa jucătorilor noi? Mă refer la Râpă, Sălăgean, Gardoş… De ce să mă surprindă? Toţi trei se află într-o formă foarte bună. Primii doi vin de la Oţelul, liderul Ligii 1, iar stelistul Gardoş e un fotbalist de care sunt convins că vom mai auzi.
Marica, Florescu, Deac n-au mai jucat de foarte multă vreme la echipele de club. Ne pot ajuta cu Bosnia? Sunt, probabil, în urmă cu pregătirea fizică. N-au ritmul jocului, n-au meciuri în picioare. Dar sper să compenseze prin dorinţa lor de a demonstra că merită să apere culorile României. Trebuie să lupte, pentru a nu rămâne pe banca de rezerve. De ei depinde.
Ţinând cont de faptul că ai lipsit o perioadă lungă de la naţională, ai accepta statutul de rezervă, mâine, la Zenica? Vă spun sincer că accept orice decizie pe care o ia antrenorul. Inclusiv statutul de rezervă.
Cât ai lipsit de la lot, tricoul cu numărul 10 a fost, practic, fără stăpân… La revenire, a fost nevoie să-l ceri sau ţi-a fost oferit? Personal, niciodată nu am cerut tricoul cu numărul 10. De fapt, mi s-a dat! Şi, dacă voi intra titular cu Bosnia, fiţi siguri că voi evolua cu numărul 10 pe spate.
Meciul de la Zenica e ultima şansă a generaţiei voastre de a vă demonstra valoarea? Euro 2012 e ultima şansă, nu partida cu Bosnia.
Nadia îl roagă să nu dezamăgească
Prin intermediul ziarului Libertatea, fosta mare gimnastă Nadia Comăneci (49 de ani) a dorit să-i transmită un mesaj lui Adrian Mutu, înaintea meciului cu Bosnia. “Îmi aduc aminte că în gimnastică aveam o vorbă înainte de a intra într-o mare competiţie: să ne facem treaba cât mai bine. Acelaşi lucru trebuie să-l facă şi el. Aşa că, Adi, nu-i dezamăgi pe români”, ne-a declarat “Zeiţa de la Montreal”. “Adrian trebuie să joace cu naturaleţe. Să nu se gândească la nici un fel de presiune”, a mai spus Nadia Comăneci.
Citiţi în Libertatea de mâine ce rugăminte are Adrian Mutu pentru suporterii României

Urmărește-ne pe Google News