Libertatea: Cum se va descurca Gică Hagi la Galatasaray?

Florin Bratu: Hagi a preluat echipa într-un moment dificil, dar are destulă experienţă ca antrenor. Sigur va da lovitura! E cel mai mare fotbalist străin din istoria campionatului turc, iar suporterii lui Galatasaray îl iubesc fantastic. Sigur va intra în istoria turcilor şi ca un mare antrenor.

Ai jucat şi tu acolo…

Am evoluat la Galatasaray în sezonul 2003-2004, dar îmi pare rău că nu am rămas mai mult. Clubul avea atunci mari probleme cu banii şi m-au vândut la Nantes. Am amintiri frumoase de acolo. Atmosfera de la Galatasaray e unică. Au cei mai fanatici suporteri pe care i-am văzut.

Litex, stadion plin doar la derby-uri

Cum te simţi în Bulgaria?

Am câştigat luni derby-ul cu Levski, scor 2-1, suntem pe primul loc şi mă simt bine la Loveci. Sunt împrumutat până în decembrie la Litex, iar cei de aici au dreptul de cumpărare, după expirarea actualei înţelegeri. Aştept ca Dinamo să-mi propună prelungirea contractului scadent în vara anului viitor. În caz contrar, voi fi deschis propunerilor venite de la cluburile din ţară sau din străinătate.

Aveţi spectatori mai mulţi decât Dinamo?

Sunt şi eu surprins că la Dinamo vin foarte puţini suporteri pe stadion. Abia se strâng câte 1.000 de fani, la meciurile cu echipe mai mici. La fel se întâmplă şi aici: stadionul, de 8.000 de locuri, se umple doar la derby-uri, dar e mai puţin plin la celelalte meciuri. Deci situaţia de la Dinamo nu e singulară.

Cum te-ai adaptat în Bulgaria?

Destul de bine, deşi a fost dificil până am învăţat ceva în limba bulgară. Am avut o perioadă foarte bună la început, dar a urmat o perioadă agitată în viaţa echipei, cam ca la Steaua, şi am avut trei antrenori în decursul a trei luni. Au fost momente mai grele. Am ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, apoi şi în cele ale Europa League, am jucat mai puţin, dar acum sunt bine. Am câştigat luni derby-ul cu Levski, scor 2-1, suntem pe primul loc şi mă simt bine la Lovech.

 Aveţi spectatori mai mulţi decât Dinamo?

Sunt şi eu surprins că la Dinamo vin foarte puţini suporteri pe stadion, că se strâng greu câte 1.000 de fani la meciurile cu echipe mai mici. Situaţia e la fel şi aici: stadionul, de 8.000 de locuri, se umple doar la derby-uri, dar nu e atât de ocupat la celelalte meciuri. Deci situaţia de la Dinamo nu e singulară.

Ai avut oferte şi de la Lankaran, echipa lui Mircea Rednic. Care e situaţia ta contractuală actuală?

Păstrez legătura cu nea Mircea, vorbim des la telefon. Deocamdată sunt împrumutat până în luna decembrie la Litex, iar cei de aici au dreptul de achiziţionare, după expirarea actualei înţelegeri. Nu am fost căutat de cei de la Dinamo pentru o prelungire a contractului, care expiră în vara lui 2011, dar mai este timp. Dăcă nu mă înţeleg cu Dinamo, eu voi fi deschis la discuţii cu alte cluburi din ţară sau din străinătate.

 Care e nivelul fotbalului bulgar?

Campionatul este unul destul de bun, cu un nivel calitativ excelent. Au fotbalişti buni, banii sunt daţi la zi, fără excepţie. Nu ştiu dacă e peste Liga I sau nu, dar sunt serioşi şi vor să progreseze. Oraşul în care locuiesc e unul micuţ, cu oameni liniştiţi, aşa cum îmi spusese şi Eugen Trică, cel care m-a recomandat celor de Loveci. După ce fotbalişti ca Trică, Răchită, Prunea, Bogdan Pătraşcu sau Reghecampf, au jucat au jucat la Litex, cei de aici mă privesc cu respect.

La naţională te mai gândeşti?

Sigur că da. Dar nu e treaba mea, care jucător e convocat la naţională şi care nu. E opţiunea lui Răzvan Lucescu, care ştie ce grup de fotbalişti are sub observaţie şi pe cine se va baza. Eu nu am fost contactat de cineva de la FRF, pentru a-mi spune că sunt în vederile lor. Mai mă tachinez cu un coleg de echipă, bosniacul  Berberovici, care are aproape 40 de meciuri în naţionala ţării sale şi care mă ameninţă că ei vor câştiga ambele meciuri din preliminarii. I-am spus să-şi bage meciurile în cap, pentru că în martie vor întâlni o naţională a României mult schimbată în bine.

Urmărește-ne pe Google News