Ion William Croitoru s-a născut la Ontario, pe 7 decembrie 1963, din părinți români. Primele lui contacte cu sportul au fost din copilărie, când și-a încercat norocul în hochei. A jucat, ca junior, la Kirchener Rangers, dar n-a fist „draftat” (n.r. – n-a fost selectat de nicio echipă din NHL) și a renunțat la acest sport.

Ion Croitoru, un luptător de origine română din Canada, a murit: a luptat cu Hulk Hogan!

Ion Croitoru s-a reorientat imediat, alegând lumea wrestlingului, unde a debutat în 1984. S-a antrenat cu nume cunoscute, Nick De Carlo și Vic Rossitini, iar când a intrat în scenă a primit porecla „Orhan Turgedan” (n.r. – Turcul Teribil). Era de origine român, dar mustața îl „trăda”.

Și-a făcut un nume, a trecut de la o categorie la alta, a devenit și campion. A mai avut și alte nume de scenă: „Bruiser Bedlam”, „Johnny K-9”, „Taras Bulba”, „The Mysterian”. În 1987 a avut o luptă televizată cu celebrul Hulk Hogan. A fost coleg de echipă cu bary Orton, unchiul celebrului Randy Orton.

Cariera și-a terminat-o în 1988. De atunci, drumurile sale s-au intersectat tot mai des cu ale poliției, pentru că a trăit mereu la limita legii. El a fost membru în „Satans Choice”, o cunoscută și temită bandă de motocicliști canadieni, ale cărei baze s-au pus la începutul anilor 70. 

Ion Croitoru a murit: a fost acuzat de crime și trafic de droguri

Ion Croitoru a fost arestat prima oară la începutul anilor 90, mai precis în 1991, când a fost acuzat de trafic de cocaină, fapt pentru care a stat 9 luni după gratii, iar apoi a mai făcut un „cantonament” de 7 luni, pentru agresiune!

În decembrie 1996 a intrat din nou în conflict cu legea. El și prietenii săi din  „Satans Choice” au fost dați în primire poliției locale de angajații unui bar de striptease, care i-au recunoscut după însemnele găștii pe care le aveau asupra lor.

Ca să se răzbune, au vrut să pună o bombă la respectivul stabiliment, ca să-l arunce în aer, dar s-au răzgândit și și-au schimbat ținta: postul local de poliție. Pentru acestă faptă a primit, în 1998, alte 33 de luni de închisoare!

Ion Croitoru a murit: Mafia îi pusese un ucigaș plătit pe urme!

Lucrurile cu adevărat grave abia acum urmează. În 2005 a fost arestat pentru un dublu asasinat din 1998, cu puțin timp înainte să fie arestat, fiind acuzat de moartea avocata Lynn Gillank și pe soțul acesteia. A stat 7 luni în închisoare, dar a fost eliberat din pricina lipsei de dovezi. În 2006, judecătorul a decis că nu sunt suficiente dovezi și a fost eliberat.

Dar n-a trecut mult și a intrat iar în belele. În 2009, a fost arestat împreună cu alți 7 membri ai grupului „United Nations”. Ei au fost acuzați de conspirație în vederea comiterii unor crime contra altor membri ai unor grupări rivale, precum „Bacon Brothers” și „Red Scorpions”. Jonathan Barber, un rival a fost ucis, iar Vicky King, prietena acestuia în vârstă de numai 17 ani, a fost, de asemenea, ținta unui atac. 

Cei 8 au fost arestați definitiv, iar Ion Croitoru a primit 13 ani de pușcărie pentru că a recunoscut că a paricipat la conspirație pentru uciderea celor doi. Fiindcă în alte ocazii a încălcat termenii eliberării condiționate, Ion William Croitoru se afla într-o casă supravegheată din Vancouver, acolo unde a și murit pe 21 februarie. Motivul decesului nu este cunoscut.

Cu ani în urmă, Kenneth Murdock a recunoscut că fusese angajat de Mafia ca să-l ucidă pe Ion Croitoru, dar a decis să-i cruțe viața!

Wrestlingul este una dintre pasiunile controversatului Donald Trump, președintele SUA. 

Urmărește-ne pe Google News