Cum comentaţi situaţia de la echipă?
Atmosfera e una dezolantă, iar oamenii din oraş, care au fost răsfăţaţi în ultima vreme cu meciuri frumoase şi rezultate, vor ca echipa să nu se desfiinţeze. Urziceniul a avut mereu un club, indiferent dacă a jucat în liga a treia sau a doua. Nu dispuneam de bugete fabuloase, dar exista o tradiţie şi o stabilitate. Cert e că fotbalul de aici şi Unirea nu vor muri, iar dacă acest club se desfiinţează, vom înfiinţa un altul.  

Dumitru Bucşaru e lovit din toate părţile…
El a investit bani mulţi în club şi e normal ca să hotărască ce face cu acesta în continuare. Urziceniul e un oraş unde chiar şi locurile de muncă sunt greu de găsit, darămite un finanţator pentru un club de Liga I. Sper, totuşi, ca un om bogat din România să-şi dea seama că aici s-a lucrat bine şi să preia echipa, dacă Bucşaru nu mai vrea. O altă soluţie ar fi preluarea clubului de Primărie.

Vedeţi vreo ieşire din criză?
Probabil că echipa va retrograda, dar sper să nu se desfiinţeze şi să activeze cel puţin în Liga a III-a. Din păcate, toate rezultatele bune din ultimii ani sunt nivelate de ceea ce se întâmplă în acest sezon. Nu vreau să fiu răutăcios, dar e o situaţie normală atunci când aduci la echipă numai mercenari, când ai în lot numai fotbalişti din afara comunităţii. Poate alta era situaţia, dacă existau şi jucători crescuţi de club.

Deţineţi licenţa Pro UEFA. V-ar tenta să deveniţi antrenorul echipei, dacă vi s-ar cere?
Nu. În situaţia în care se află acum clubul, nu aş accepta. Sunt şi observator la nivelul ligilor a II-a şi a III-a, iar cele două funcţii sunt incompatibile. Confuzia de la club a atins cote alarmante. Lotul e slăbit şi am dubii că tinerii fotbalişti împrumutaţi de la Steaua, chiar dacă sunt talentaţi, pot menţine echipa în Liga I.

Plecarea lui Dan Petrescu a fost un semnal de alarmă?
În iarnă, când Petrescu a ales să plece în Rusia, nimeni nu prevedea că se va ajunge aici. Toţi spuneau că a plecat la mai bine, la o echipă unde primea mai mulţi bani, dar cred că el a simţit care va fi viitorul Unirii Urziceni.

 Cine e Ion Poiană?

„Doctorul” a făcut junioratul împreună cu Nicolae Dobrin, la FC Argeş, şi a fost coechipier la Ştiinţa Bucureşti cu Mircea Lucescu şi Mircea Rădulescu. El a activat ca jucător la Unirea Urziceni, între anii 1973 şi 1980, devenind apoi antrenorul echipei, la 37 de ani, funcţie pe care a ocupat-o până în 1993. În acest moment, Poiană deţine licenţa Pro UEFA, care îi permite să antreneze orice echipă din Liga I, este observator la meciurile din liga a doua şi a treia, dar se ocupă şi de cabinetul veterinar pe care îl are în Urziceni.

 

Urmărește-ne pe Google News