„Este greu pentru un sportiv să se retragă, mai ales pentru noi, care am făcut acest sport de drag și cu foarte mare pasiune”, a declarat Ioneala Cozmiuc.

„Momentan noi am luat o decizie, ne respectăm decizia, nu știm pe viitor care vor fi planurile noastre, nu mulți canotori mai au patru olimpiade la care au participat, eu sunt al treilea. Pot fi primul cu cinci olimpiade”, a transmis, la rândul său, Marius Cozmiuc.

Decizia de a se retrage din sportul de performanță a celor doi soți a fost anunțată, joi, de clubul CS Dinamo pe rețelele de socializare.

„Mulţumim, Ionela! Mulţumim, Marius! Valoroşii canotori Ionela Livia Cozmiuc şi Marius Vasile Cozmiuc, purtătorii de drapel de la festivitatea de deschidere de la Paris, şi-au anunţat astăzi retragerea din activitatea de performanţă. După mai bine de 15 de ani de vâslit la nivel înalt, cei doi soţi vor să-şi dedice mai mult timp vieţii personale. Merită din plin!”, a notat CS Dinamo.

La JO 2024 de la Paris, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au obținut medalia de argint la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, în timp ce Marius Cozmiuc a terminat pe locul 5 cu barca de 8+1, bifând, totodată, a patra participare olimpică.

Pentru Ionela ultima competiție din carieră va fi Mondialul de canotaj din Canada, de la sfârșitul lunii august.

Totuși Ionela și Marius au lasă loc de întors. Cei doi canotori s-ar putea reîntoarce pentru JO 2028 din Los Angeles.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News