Cu un plan tactic urmat cu sfinţenie, Irina nu şi-a lăsat adversara să-şi facă jocul de regularitate din spatele terenului, care i-a ieşit la perfecţie în rundele anterioare, cu Raluca Olaru, Sorana Cîrstea sau Simona Halep. A căutat să închidă repede punctele, lovind permanent în forţă, atât cu forehand-ul, cât şi cu reverul. Ceva s-a schimbat după primul set, când Pous-Tio a încercat să crească în agresivitate, iar numărul de greşeli neforţate comise de Begu s-a înmulţit.
„Am intrat foarte degajată, fără nicio presiune. Dar, în acelaşi timp, am fost foarte obosită şi cu greu am reuşit să mă adun. În primul set am aplicat o tactică foarte bună, dar în al doilea am simţit că mă lasă puterile”, a explicat Irina la final de meci. Totuşi, a continuat să apese pe acceleraţie şi să deseneze traiectorii ameţitoare, chiar şi în momentele în care soarta meciului părea a se întoarce, la 3-1 pentru jucătoarea spaniolă. Rezultatul: break după break, ceea ce a adus-o pe eleva lui Marius Comănescu în postura de a servi, la 5-3, pentru set, meci şi trofeul de la Bucureşti. De la 40-0, cu Begu sub imperiul emoţiilor, deznodământul s-a amânat, Pous-Tio salvând trei mingi de meci.
„Nici eu nu ştiu cum le-am scăpat. Ma gândeam, în sfârşit vacanţă! Dar a trebuit să mai muncesc puţin”, s-a confesat Irina.
Numai câteva minute însă, urmate de o explozie de bucurie, în teren şi în tribune. Trofeul probei de simplu rămâne la Bucureşti, ca şi cel de la dublu, ce a ajuns tot în vitrina Irinei Begu, în echipă cu Elena Bogdan.
Begu a repurtat a treia victorie directă în faţa Laurei Pous-Tio în 2011, după cele de la Cali şi Budapesta. „Cred că şi ei i-a fost un pic teamă de mine. Iar spectatorii m-au ajutat foarte mult, în permanenţă şi ţin să le mulţumesc”, a mai spus românca.
Un cec de 15.200 de dolari şi 150 de puncte WTA intră în contul Irinei Begu şi îi permit să intre, de luni, în Top 50 mondial, devenind totodată cel mai bine clasată jucătoare din România. „Anul acesta obiectivul era prima sută, dar l-am schimbat. Acum sunt în Top 50 şi trebuie să-l schimb din nou”!
Finala a fost precedată de aşteptatul meci demonstrativ dintre Ruxandra Dragomir şi croata Iva Majoli. Rejucarea sfertului de finală de la Roland Garros din 1997 i-a adus de data aceasta victoria româncei într-un set (6-3) pe care cele două nu îl vor uita niciodată.
Gestul Ruxandrei Dragomir, rămas în istoria tenisului, de a trece dincolo de fileu şi de a se întinde pe zgură alături de adversară, a fost repetat, de data aceasta Iva fiind cea care a trecut, la final, în terenul bunei sale prietene.

Urmărește-ne pe Google News