Parintii Adelinei Elisei, frumoasa prezentatoare a stirilor sportive de la Antena 3, nu l-au cunoscut inca pe Cristian Chivu, cel care in curand le va deveni ginere. Ei au promisiunea din partea fiicei lor ca de Craciun il vor vedea in carne si oase in Piatra Neamt pe capitanul echipei nationale si se pregatesc sa il intampine cu sarmale moldovenesti si multa dragoste.
Pe sotii Elisei, vestea ca Adelina a fost ceruta in casatorie de Cristian Chivu nu i-a luat prin surprindere. ‘E o fata cuminte si, acum, pe picioarele ei. Eu i-am respectat mereu alegerile si nu m-am inselat. M-am bucurat, in vara, cand mi-a spus ca are o relatie cu Chivu, ne-a declarat in exclusivitate Gheorghe Elisei. Relatia dintre fotbalistul lui Inter Milano si prezentatoarea tv a evoluat rapid, culminand cu vestea casatoriei lor. ‘Adelina era in vizita la el, in Italia, si intr-o seara ne-a sunat. Era foarte emotionata. Ne-a marturisit ca a zis „da” la cererea in casatorie a lui Cristi, a declarat tatal acesteia pentru Libertatea.
Vine sa le ceara mana fiicei lor
‘Adelina ne-a promis ca vor veni la noi de Craciun, a adaugat Gheorghe Elisei. Pentru acest eveniment, viitorii socri ai lui Chivu se pregatesc intens, mai ales ca fotbalistul le va cere, conform traditiei, mana frumoasei Adelina: ‘Vom face sarmale moldovenesti si preparate traditionale. Noi suntem oameni simpli, dar foarte primitori, ca asa-i obiceiul prin locurile astea.
Iata cum se fac sarmalele moldovenesti cu care este asteptat Cristi
Foile de varza proaspata se oparesc cu bors. Sarmalele se prepara numai din dreptul cozii. Tocatura se face din carne de vita de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de paine muiata in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata marunt si calita in unt, putina verdeata (patrunjel si marar), tocata marunt si doua oua bine batute. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza. Sarmalele nu trebuie sa intreaca in dimensiune o nuca de marime mijlocie. Se pune pe fundul unui vas un strat de varza taiata fin si deasupra se asaza sarmalele, presarand intre ele boabe de piper negru. Deasupra acestora, alt strat de varza. Pe straturile de varza se pot pune felii de rosii si chiar ardei verde. Sarmalele se fierb inabusit in zeama de carne, pana ce scade lichidul la jumatate. Se scot de la foc si se dau la rece. Asta pentru prima zi. A doua zi, se toarna peste sarmale o sticla de vin de Cotnari in care s-a diluat o buna cantitate de pasta de rosii. Se pune vasul in cuptor incat compozitia sa fiarba mocnit si sa se rumeneasca putin. Cu zece minute inainte de a se servi se adauga doua linguri de unt proaspat.