“Am muncit, am investit şi am adus antrenori buni. Ăsta e secretul nostru, nu altul. Am întărit echipa şi rezultatele au venit. Invidia este mare! În Bucureşti e tristeţe multă, îmi pare rău pentru ei. Granzii sunt pe locurile 5, 6, 7, nu mai are rost să vorbim!” , a spus Mureşan, care a completat: “Nu sunt model de conducător. Sunt top model. Iar clubul e cel mai tare model!”. Oficialul i-a transmis lui Gigi Becali: “Să stea cuminte. Şi la anul titlul merge tot în provincie. În mod sigur, Steaua nu are cum să ne întreacă”. Nu l-a iertat nici pe Marian Iancu: “E jenant să nu iei nimic atâţia ani. Vedeţi câte trofee am luat noi în anii ăştia, de şapte ani de când am pornit? Altceva nu are rost să mai comentez”. Din 2003, CFR a cucerit două titluri şi două Cupe. Ieri, Mureşan era relaxat: “Am luat masa cu antrenorul Mandorlini, trebuie să mai ia Cupa României şi încă vreo două campionate, abia atunci poate să plece!”.

Se gândeşte la Liga Campionilor

Şi a conchis: “Suntem bucuroşi că mergem în Liga Campionilor, ne propunem să reprezentăm cât mai onorabil România. Urziceniul a avut o grupă mai uşoară decât cea pe care am avut-o noi în Ligă, de aceea a făcut atâtea puncte”.

Şi-au împrumutat jucătorii pentru finalul sezonului

Oficialii lui CFR Cluj au decis ce jucători împrumută abia după ce s-a stabilit programul Ligii I.

Programul Ligii I a fost tras la sorţi pe data de 6 iulie 2009. Atunci s-a aflat că partidele cu Unirea Alba Iulia şi Internaţional Curtea de Argeş se vor disputa la finalul sezonului. Curios e că şefii CFR-ului s-au hotărât în privinţa jucătorilor care vor fi împrumutaţi după aflarea programului.

Viera a gafat în favoarea clujenilor

Pe 9 iulie 2009, CFR Cluj anunţa că fotbaliştii Emmanuel Kone şi Viera Diarassouba, care, în meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, a greşit la cele două goluri, au fost cedaţi pentru un sezon la Internaţional. În aceeaşi zi, Rade Veljovic afla că va juca tot pentru un sezon la Alba Iulia. La sfârşitul aceleiaşi luni, pe 29 iulie, fundaşul Vitor Vitinha trecea şi el sub formă de împrumut în curtea Unirii. În pauza de iarnă, pe data de 18 ianuarie 2010, Andre Galiassi semna şi el pentru şase luni cu Unirea, după ce cu o zi înainte Patrick Kanyuka fusese şi el împrumutat aceleiaşi echipe, tot până în vară.

Extaz şi agonie. Bud a cucerit titlul…… iubita sa, handbalista Gabi Szücs, a pierdut finala Ligii

Cristi Bud (25 de ani), atacantul lui CFR, şi Gabriela Szücs (25 de ani), interul Oltchimului, formează un cuplu de la începutul acestui an, atunci când s-au cunoscut la un meci de handbal. Sâmbătă, ambii au avut ocazia să-şi treacă în palmares trofee importante, fotbalistul – titlul de campion al României, handbalista – Liga Campionilor, dar doar primul a sărbătorit. După meci, Bud a dat fuga la vestiare pentru a urmări meciul iubitei sale, dar Gabriela şi colegele de la Oltchim nu au putut întoarce rezultatul şi, mai mult, au fost învinse şi pe teren propriu.

Acuzaţi de meciuri trucate

După victoria lui CFR Cluj cu Internaţional Curtea de Argeş, după două greşeli ale propriului jucător împrumutat argeşenilor, acuzele au început să curgă.

“Sper să-mi leg fundaşii la mâini pentru finala Cupei, să nu fie tentaţi. La al doilea gol al lui CFR Cluj, funda- şii adverşi au fugit unul într-o parte şi celălalt în altă parte! Uitaţi- vă dacă Viera a mai greşit vreodată în asemenea hal! Competiţia nu e serioasă”, a spus Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui.
Gigi Becali, şeful Stelei, îl felicită şi el pe Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor, pentru felul în care a “operat”: “100% jucătorii de la Internaţional s-au dat la o parte! Mie mi-e frică să fac ce au făcut şefii CFR-ului. Ei au făcut, nu i-a prins nimeni şi au luat titlul. Au existat meciuri trucate: CFR – Alba Iulia şi CFR – Internaţional. Asta e mită şi corupţie. La un moment dat, Tony vorbea cu Kone pe teren”.

Scandaluri «marca CFR Cluj»

1972. Doctorul Constantin Rădulescu, antrenorul lui CFR Cluj, a fost acuzat că îşi dopează jucătorii, după un început fulminant de campionat, însă zvonurile nu au fost vreodată confirmate.
1973. Are loc ceea ce s-a numit, în România anilor 70, “Blatul secolului”. Rivalele de moarte, CFR şi “U” Cluj, au fost obligate să termine la egalitate, scor 2-2, meciul direct, printr-un ordin venit de la PCR Cluj.
2004. Promovarea CFR-ului în prima ligă s-a decis în ultima etapă după ce principala contracandidată, Jiul, a terminat 0-0, pe teren propriu, meciul decisiv cu Gaz Metan. Se spune că medieşenii au primit o sumă consistentă pentru acel rezultat.
2007. Cu ocazia serbării centenarului clubului, au existat multe voci care au acuzat că actuala echipă nu are nici o legătură cu echipa care s-a înfiinţat în 1907, că CFR-ul s-a înfiinţat în 1920 şi că nu a reprezentat nimic în sportul clujean până în anii 70.
2008. După meciul decisiv pentru stabilirea campioanei, câştigat de CFR, au apărut zvonuri că unii jucători ai lui “U” Cluj ar fi fost contactaţi pentru a nu-şi apăra corect şansele. Bilica, apărătorul “studenţilor”, a spus că “înainte de meci, jucători de la adversari mi-au propus bani ca s-o las mai moale”.

Urmărește-ne pe Google News