Mijlocaşul Janos Szekely (26 de ani), omul “trei puncte” din Ghencea, a reuşit, prin propriile puteri, să scape de perioada în care era făcut praf, în fiecare zi, de Gigi Becali.

A decis două meciuri la rând

“Szekely ne-a făcut praf meciul!”, se aude, din vară, din loja patronului din Ghencea. În era Bergodi, jucătorul a avut însă parte de sprijin necondiţionat din partea antrenorului, care nu pleca urechea la comenzile patronului. Deşi a acceptat diminuarea contractului, a fost atacat în continuare.

“A strâns din dinţi şi a mers mai departe. Nici la un suc sau la o apă plată n-a mai ieşit cu noi. Nici când era liber! Abia aşteptăm să vină vacanţa, să mai meargă şi cu noi la o caterincă”, ne-au spus prieteni ai fotbalistului. După golul cu Vaslui şi evoluţia de la Craiova, Janos Szekely a reuşit să se ridice de la pământ, cu latifundiarul din Pipera în cârcă.

“Când eu am spus că n-are faţă de Steaua” s-a transformat, subit, în: “Gata, îi fac contract pe viaţă”. La fel ca în perioada în care era „crucificat”, “Şeptarul din Ghencea” n-a părut să pună prea mare preţ pe spusele finanţatorului, replicând sec: “Contract pe viaţă aveam de când am venit!”.

După victoria de la Craiova, Szekely este, în sfârşit, mulţumit de el şi de modul în care este tratat: “A fost un an foarte greu. Au fost momente în care am simţit nevoia unui mai mare suport, dar am mers mai departe. Principalul motiv? Eram la Steaua, nu la orice echipă! Nu-mi doresc decât să fiu sănătos, de muncă mă ocup eu”, ne-a spus stelistul, după victoria de la Craiova.

Piţurcă, la Craiova

Victor Piţurcă e foarte aproape să preia banca tehnică a Universităţii Craiova. Tehnicianul a anunţat că va da, astăzi, răspunsul oltenilor. Adrian Mititelu, patronul Craiovei, a declarat: “Nu o să mă dea nimeni afară din casa Universităţii! Piţi nu vrea să plecăm la Severin! Doresc să îi dau lui Piţi clubul pe mână, pentru că am nevoie de o pauză!”.

Pentru a semna, Piţurcă a cerut nişte garanţii, printre care să nu plece fraţii Costea, să i se aducă în iarnă patru jucători, printre care “studenţii” Tibi Bălan şi Dacian Varga, şi să i se dea un teren lângă Craiova. Lui Piţi i s-a propus un contract pe doi ani şi jumătate, cu un salariu de 300.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News