Japonia – România, meci test de rugby, sâmbătă, la Kumamoto. Antrenorul niponilor, neozeelandezul Jamie Joseph, a lăudat naționala stejarilor.

ACTUALIZARE 10 iunie, ora 10.15. Niponii au învins cu 33-21 reprezentativa ”stejarilor”. A fost a șaptea întâlnire directă, ”Brave Blossoms” câștigând pentru a cincea oară.

Japonezii, locul 11 în clasamentul mondial, au jucat la relanti în partea a doua, când se desprinseseră de selecționata lui Lynn Howells.

După meciul cu Japonia, România va juca împotriva Canadei (17 iunie, Edmonton) și Braziliei (24 iunie, București).

–––

Naționala de rugby a Japoniei s-a impus în fața României cu scorul de 33-21 (23-9), într-un meci test disputat sâmbătă dimineața pe ”Egao Kenko” Stadium din Kumamoto, informează agerpres.ro.

Partida a fost dominată de gazde, care au reușit să-și impună jocul în viteză, în special în primul mitan, cu multe pase încrucișate și acțiuni pe linia de treisferturi, ceea ce a pus de mai multe ori în dificultate defensiva tricolorilor.

Primele minute ale meciului au aparținut ”stejarilor”, care în minutul 5 conduceau cu 6-0 datorită concretizării, de către Florin Vlaicu, a două lovituri de pedeapsă.

Elena Lasconi spune că Georgescu ar trebui consultat de un psihiatru. „Nu avem în program promovarea LGBTQ și nu vom trimite tineri pe front. E propagandă rusească”
Recomandări
Elena Lasconi spune că Georgescu ar trebui consultat de un psihiatru. „Nu avem în program promovarea LGBTQ și nu vom trimite tineri pe front. E propagandă rusească”

În minutul 12 a venit primul eseu al niponilor în urma unei acțiuni rapide și foarte precise, marcator fiind Akihito Yamada, încercarea fiind transformată de Jumpei Ogura, jucătorul francizei Sunwolves care evoluează în puternicul campionat al cluburilor din emisfera de sud, Super Rugby. A fost momentul psihologic al primelor 40 de minute, gazdele începând să treacă la conducerea ”ostilităților”, Ogura transformând alte trei lovituri de penalitate pe fondul unor greșeli făcute de defensiva tricolorilor, în minutele 18, 22 și 33.

În minutul 29, Vlaicu a adus alte trei puncte în dreptul ”Stejarilor”, însă finalul primei reprize a aparținut tot japonezilor care au reușit un al doilea eseu în minutul 38, prin Kenki Fukuoka, transformat de Ogura, după primele 40 de minute tabela de marcaj indicând 23-9 pentru Japonia.

Partea a doua a întâlnirii a început tot cu gazdele la ”timonă”, în minutul 42 Michael Leitch, jucător la franciza neozeelandeză Chiefs, găsind un spațiu larg în apărarea ”Stejarilor” și înscriind cel de-al treilea eseu al niponilor, transformat de Ogura. După alte 10 minute, același Ogura a punctat dintr-o nouă lovitură de penalitate acordată echipei sale, pentru ca în minutul 56, în urma unui mol foarte bine jucat, căpitanul României, Mihai Macovei, să reușească primul eseu al tricolorilor, netransformat însă.

De ce neutralitatea României, dorită de Călin Georgescu, reprezintă propagandă rusă
Recomandări
De ce neutralitatea României, dorită de Călin Georgescu, reprezintă propagandă rusă

Încurajați de reușita lui Macovei și profitând de eliminarea temporară a lui Heichiro Ito pentru antijoc, ”stejarii’” s-au aruncat în atac și au crescut presiunea pe defensiva lui Brave Blossoms, ceea ce a condus la cel de-al doilea eseu și ultimul al partidei, izbutit de Tangimana Fonovai și transformat de Florin Vlaicu.

Scorul final a fost 33-21 pentru Japonia, însă tricolorii, care au evoluat în condiții dificile din cauza temperaturii ridicate și mai ales a umidității, au arătat că pot juca un rugby pragmatic timp de 80 de minute, rămânând însă de corectat jocul în tușă, încă deficitar, precum și viteza de repliere a compartimentului defensiv.

Echipa României a fost: 1.Ionel Badiu (Carcassonne), 2.Otar Turașvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6.Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 7.Viorel Lucaci (Steaua București), 8.Mihai Macovei (c) (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua București), 10.Florin Vlaicu (Steaua București), 11.Jack Cobden (CSM București), 12.Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau (CSM București), 14.Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens), 15.Sabin Strătilă (Steaua București)
Rezerve: 16.Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17.Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 18.Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 19.Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 20.Vlad Nistor (Albi), 21.Tudorel Bratu (Dinamo București), 22.Luke Samoa (Știința Baia Mare), 23.Ionuț Dumitru (Steaua București).

ACTUALIZARE 9 iunie. Naționala de rugby a României va debuta sâmbătă, 10 iunie, în turneul international pe care îl face în această lună în Asia și în America de Nord. Astfel, ”stejarii” vor întâlni în primul meci, Japonia, pe Stadionul Egao Kenko. Meciul are loc la ora 8:40, ora Romaniei, și va fi transmis in direct pe Dolce Sport și RugbyTv.ro.

TikTok recunoaște o campanie ilegală de influențare a votului pentru Călin Georgescu și una a Sputnik. Răspunsurile nu i-au convins pe eurodeputați
Recomandări
TikTok recunoaște o campanie ilegală de influențare a votului pentru Călin Georgescu și una a Sputnik. Răspunsurile nu i-au convins pe eurodeputați

Ajuns la selecția cu numărul 73, Mihai Macovei va fi căpitanul României pentru a 37-a oară.

România: 1. Ionel Badiu (Carcassonne), 2.Otar Turașvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johannes Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Andrei Gorcioaia (Valence DAgen), 7. Viorel Lucaci (Steaua), 8.Mihai Macovei (C) (Colomiers), 9. Florin Surugiu (Steaua ), 10.Florin Vlaicu (Steaua), 11. Jack Cobden (CSM București), 12. Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM București), 14.Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens), 15. Sabin Stratilă (Steaua București).

Rezerve: 16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17. Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 18. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 19. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 20. Vlad Nistor (Albi), 21. Tudorel Bratu (Dinamo), 22.Luke Samoa (Știința Baia Maree), 23. Ionuț Dumitru (Steaua).

“Suntem aici de șase zile, am reușit să ne adaptăm. Primele trei zile au fost mai obositoare, însă e normal pentru că noi am venit de pe un alt continent, am întâlnit o altă climă, un alt fus orar. Suntem profesioniști și trebuie să ne adaptăm cât mai repede. E un pic greu, umiditatea e ridicată, nu am mai întâlnit până acum o astfel de situație, însă trebuie să ne adunăm și să jucăm deoarece condițiile atmosferice sunt identice pentru ambele echipe.

Știm că Japonia e o echipa bună, în ultimii doi ani a demonstrat acest lucru, a făcut meciuri bune cu echipe puternice, are mulți jucători valoroși, are o echipă care joacă în Super Rugby. Vom avea un meci greu, dar am venit aici să facem un joc frumos, să ne ridicam la înățtimea așteptărilor, să ne bucurăm de rugby. Obiectivul nostru este victoria, vom intra pe teren cu acest gând. Armele noastre vor fi rabdarea și o apărare buna, iar dacă nu vom face greșeli meciul este deschis oricărui rezultat”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

Japonia – România, meci test de rugby. Niponii au bătut Africa de Sud la Cupa Mondială

Aflată pe locul 11 in clasamentul World Rugby, Japonia a fost marea surpriză a ultimei ediții a Cupei Mondiale din 2015, când. la Brighton, ”Brave Blossoms”, supranumele naționalei din Țara Soarelui Rasare, a învins Africa de Sud, 34-32, unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria sportului cu balonul oval.

Japonia – România, meci test de rugby. Două victorii în șase meciuri pentru ”stejari”

România și Japonia s-au întâlnit de șase ori până acum, de două ori victoria revenind ”stejarilor”, în celelalte patru partide impunându-se niponii. Ultima întâlnire a avut loc la București, în 2014, când, deși elevii lui Lynn Howells conduceau la pauză cu 10-9, victoria a revenit Japoniei, Ayumu Goromaru reușind să puncteze din șase lovituri de pedeapsă, 13-18, scorul final.

Japonia - România 33-21, într-un meci test de rugby desfășurat la Kumamoto

Faza de joc din meciul de rugby dintre Romania si Spania din cadrul CEN 2017,desfasurat pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti sambata 18 februarie 2017. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES

ACTUALIZARE 8 iunie. Selecționerul Lynn Howells a stabilit echipa României pentru meciul amical cu Japonia, care se va disputa sâmbătă, de la ora 8:40, în direct la Dolce Sport 1.

Echipa României: Ionel Badiu, Otar Turașvili, Andrei Ursache, Johannes Van Heerden, Marius Antonescu, Andrei Gorcioaia, Viorel Lucaci, Mihai Macovei (căpitan), Florin Surugiu, Florin Vlaicu, Jack Cobden, Sione Fakaosilea, Paula Kinikinilau, Fonovai Tangimana, Sabin Strătilă. Rezerve: Andrei Rădoi, Constantin Pristaviță, Alexandru Țăruș, Valentin Popârlan, Vlad Nistor, Tudorel Bratu, Luke Samoa, Ionuț Dumitru.
––––-

”Atât România, cât și Irlanda (țări cu care Japonia va juca meciuri test în această lună — n.r.) au echipe solide și puternice. Ele au un joc diferit, dar nu foarte diferit de al echipelor nipone. Dacă Irlanda are mai multă experiență, România are un lot omogen, care joacă bine împreună. Dacă vom analiza punctele lor forte, atunci noi am avea a doua șansă. Dacă vom juca însă în viteză, atunci cred că vom putea obține victoria. Meciurile vor fi însă dificile”, a spus Joseph.

Echipa Japoniei va avea doi căpitani pentru meciurile test din această lună — Shota Horie și Harumichi Tatekawa — ambii jucători la franciza Sunwolves, care evoluează în Super Rugby, puternicul campionat al cluburilor din emisfera sudică.

Japonia – România, meci test de rugby. Urmează Canada și Brazilia

Naționala de rugby a Japoniei va întâlni sâmbătă, la Kumamoto, reprezentativa României, într-un prim meci test, alte două partide urmând să le susțină în compania naționalei Irlandei, pe 17 și 24 iunie.

După meciul cu Japonia, România va juca împotriva Canadei (17 iunie, Edmonton) și Braziliei (24 iunie, București).

România se află pe locul 16 în ierarhia World Rugby, în timp ce viitoarele adversare ocupă următoarele locuri: Japonia – 11, Canada – 22 și Brazilia – 31.

Citiți și România și-a aflat posibilele adversare de la CM 2019 de rugby din Japonia. ”Stejarii” au o grupă accesibilă

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

De ce a declarat subit președintele Coreei de Sud legea marțială. Ce presupune și ce se află în spatele măsurii controversate
Știrileprotv.ro
De ce a declarat subit președintele Coreei de Sud legea marțială. Ce presupune și ce se află în spatele măsurii controversate
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Viva.ro
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Libertateapentrufemei.ro
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Gigantul american care construiește o fabrică în România. Investiție de 50 de milioane de euro
FANATIK.RO
Gigantul american care construiește o fabrică în România. Investiție de 50 de milioane de euro
Prințul Harry și Meghan Markle, în mijlocul unei noi CONTROVERSE! Cine îi acuză că își folosesc titlurile regale pentru a câștiga „sume uriașe de bani”
Elle.ro
Prințul Harry și Meghan Markle, în mijlocul unei noi CONTROVERSE! Cine îi acuză că își folosesc titlurile regale pentru a câștiga „sume uriașe de bani”
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Unica.ro
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Corneliu Bjola, despre cum ar putea arăta România cu Călin Georgescu preşedinte. "De aici şi motivul pentru care Putin zâmbea satisfăcut"
Observatornews.ro
Corneliu Bjola, despre cum ar putea arăta România cu Călin Georgescu preşedinte. "De aici şi motivul pentru care Putin zâmbea satisfăcut"
Horoscop 4 decembrie 2024. Peștii știu foarte bine cum să facă față unor situații dificile, dar nu stau la fel de bine cu gestionarea situațiilor
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2024. Peștii știu foarte bine cum să facă față unor situații dificile, dar nu stau la fel de bine cu gestionarea situațiilor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI