Lordul Bistriței va împlini pe 22 martie 78 de ani. Aniversarea de anul acesta va fi una tristă, după gratii însă în această zi îi vor fi alături sora și un nepot. Pădureanu este considerat și „părintele Cooperativei în fotbal” iar „reguli” acesteia nu le-a încălcat niciodată. Pentru caracterul lui și pentru “cuvântul care era cuvânt” a fost poreclit și “Lordul”.
Jean Pădureanu s-a născut în 1936, pe 22 martie, la Băileşti, în judeţul Dolj, într-o familie înstărită, tatăl său fiind președinte de CAP. Deși părinții au insistat foarte mult să meargă la facultate, Nea Jean a renunțat la Agronomie în anul 3 și a revenit la prima pasiune – fotbalul. A început ca jucător la Progresul Băileşti a urmat apoi Universitatea Craiova iar în 1958 a ajuns la Bistriţa, unde s-a îndrăgostit de oraș și le-a spus părinților că nu va mai pleca de aici. Și așa a și fost! A jucat până în 1963 pe postul de fundaş și era un fotbalist foarte aprig, de temut pentru ceilalți jucători.
Extrem de discret cu viața personală, Pădureanu s-a și căsătorit la Bistrița însă e divorțat deja de aproape 25 de ani și nu are copii, așa că singura lui familie „din Ardeal” e Gloria. Locuiește în centrul Bistriței, într-un apartament cu două camere și are o pensie de 2.100 de lei.
Mai are o soră, mai mică decât el cu 23 de ani și trei nepoți care îl îndrăgesc și îl vizitează ori de câte ori pot. Mai ales că Pădureanu are și o altă pasiune în afară de fotbal – gătitul. De-a lungul anilor s-a specializat în sarmale, ciorbă de burtă și tot ce se poate pregăti din carne de porc. Ospitalitatea bistrițeanului e bine cunoscută și în lumea fotbalului, unde este recunoscut că a inventat „reciprocitățile în fotbal” pentru a putea menține în Liga 1, mai bine de 20 de ani o echipă așa mică cum a fost Gloria. „Cooperativa” funcționat zeci de ani, când interesele finaciare în lumea fotbalului nu erau atât de mari, iar pentru că întotdeauna cuvântul a fost mai presus de orice pentru Pădureanu a fost supranumit „Lordul”.
Starea de sănătate a lui Pădureanu a început să se degradeze din 1993 când a suferit un infarct și apoi, a fost diagnosticat cu diabet. În 1995 a devenit președintele Gloriei Bistrița până în ianuarie 2013 când s-a retras din funcția de președinte în cea de președinte onorific al clubului, cu această ocazie fiindu-i înmânată o plachetă în semn de apreciere și schimbată denumirea Stadionului Gloria în Stadionul Jean Pădureanu.
Aniversarea de 78 de ani îl va prinde în spatele gratiilor unde trebuie să execute o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare ca urmare a sentinței dată în Dosarul Transferurilor.