”Prezența Echipei de Înot a României la JO Rio 2016 a fost un succes. Îi așteptăm cu drag acasă și le dorim o vacanță plăcută, pe care o merită din plin”, a spus oficialul, optimist în legătură cu viitorul înotului românesc. ”Privim cu încredere startul noului ciclu olimpic Tokyo 2020”, a adăugat Anastase.
”Evoluția lui Robert Glință la JO Rio 2016 a fost una de excepție, timpii obținuți asigurându-i accederea în finala olimpică a probei de 100 m spate, motiv pentru care atât sportivul, cât și antrenorul (Adrian Gherghel, n. red.) merită toate aprecierile noastre”, a afirmat Anastase.
”O altă evoluție remarcabilă a avut-o și Norbert Trandafir, care a obținut un rezultat foarte valoros, prin calificarea în semifinala probei de 50 m liber (locul 14 cu timpul 21.99, la o sutime de recordul național care-i aparține). Ne-a bucurat foarte mult faptul ca Norbert Trandafir a revenit pentru a-și reprezenta cu mândrie țara și mi-aș dori ca el să continue activitatea de performanță, fiind în continuare capabil de progrese. Felicitări atât sportivului, cât și antrenorului Ovidiu Galeru”, a subliniat Silviu Anastase, care a precizat că se aștepta la o evoluție mult mai bună a lui Marius Radu.
”Îmi pare foarte rău ca acesta nu a reușit să înoate la adevărata lui valoare. Știu că și-a dorit foarte mult și că s-a pregătit foarte bine pe parcursul anului competițional 2015-2016”, a mai spus tehnicianul, care a avut cuvinte frumoase și despre ștafeta 4×100 m liber a României — ”calificarea în primele 16 din lume a reprezentat o performanță notabilă”.
Robert Glință a ocupat locul 8 în finala la 100 metri spate și a fost pe 18 la 200 metri spate.
Norbert Trandafir s-a clasat pe locul 14 (semifinale) la 50 m liber, Marius Radu a terminat pe locul 38 la 100 m liber, Ana Iulia Dascăl pe locul 36 la 100 m liber, iar ștafeta de 4×100 m liber (Marius Radu, Daniel Macovei, Alin Coste, Norbert Trandafir) a ocupat locul 15.