Calendarul JO 2028 ar putea pune probleme Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în special în ceea ce priveşte turneul de fotbal, în condiţiile în care în vara respectivă se va disputa şi Euro 2028 din Marea Britanie şi Irlanda, care ar urma să se deruleze, după toate probabilităţile între 9 iunie şi 9 iulie, însă nu a fost luată deocamdată o decizie finală în această privinţă.

Dacă datele respective se vor confirma, Olimpiada californiană va debuta aşadar la doar cinci zile după încheierea Euro 2028, faţă de 12 zile cât a fost intervalul dintre Euro 2024 şi JO 2024 de la Paris.

La aceasta se adaugă distanţa mai mare între cele locaţii, aflate pe continente diferite, precum şi diferenţa de fus orar, care implică o perioadă mai lungă de adaptare.

Mai mult, Jocurile de la Los Angeles vor debuta în data de 14 iulie, zi în care s-a disputat anul acesta finala Euro 2024, câştigată de Spania în faţa Angliei, scor 2-1.

În aceste condiţii, s-ar putea ca unele dintre vedetele care vor lua parte la EURO 2028 să nu mai poată participa şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News