Paris Olympics Closing CeremonyIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

UPDATE 0.58: După concertul de la Los Angeles, pe stadionul din Paris președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice din capitala Franței, iar înotătorul Leon Marchand a suflat în felinarul în care era păstrată flacăra olimpică.

UPDATE 0.55: După Billie Eilish, spectacolul a fost preluat de Snoop-Dogg, rapperul din sudul Californiei, care a fost prezent și la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a încurajat sportivii.

Acesta a oferit și un moment-surpriză: a cântat alături de Dr. Dre melodia The Next Episode.

UPDATE ora 0.38: Mult așteptatul moment al serii: cascadoria executată de Tom Cruise, care a preluat steagul olimpic şi a plecat cu motocicleta.

Jocurile Olimpice s-au încheiat cu o ceremonie spectaculoasă pe Stade de France. Tom Cruise a preluat ștafeta, după o cascadorie inspirată din filmele „Misiune Imposibilă”
Tom Cruise a coborât în mijlocului stadionului, într-o scenă care amintește de secvențe din filmul Misiune Imposibilă | Foto: Profimedia
Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi luată inclusiv de la câini și pisici. Părinții acuză o eroare medicală. Cum justifică medicii decesul
Recomandări
Cazul fetiței de 12 ani, moartă de leptospiroză, o boală care poate fi luată inclusiv de la câini și pisici. Părinții acuză o eroare medicală. Cum justifică medicii decesul

Apoi imagini preînregistrate îl arată pe Cruise mergând cu motocicleta și cu steagul olimpic pe Champs-Elysees și apoi parașutându-se dintr-un avion pe dealul de la Hollywood.

De acolo, steagul este purtat de mai mulți sportivi americani cunoscuți până la Los Angeles, la o scenă pe care a început să cânte Red Hot Chili Peppers, urmați de Billie Eilish.

UPDATE 12 august ora 0.34: Primarul Parisului, Anne Hidalgo, îi oferă lui Thomas Bach steagul olimpic, care îl oferă mai departe primarului Los Angelesului, Karen Bass. La Los Angeles vor avea loc următoarele Jocuri Olimpice.

UPDATE ora 23.58: Primii artiști urcați pe scenă au fost formația franceză Phoenix.

UPDATE ora 23.48: Un grup de acrobați au ridicat cele cinci cercuri olimpice în aer în mijlocul stadionului, iar apoi pianistul Alain Roche, care a cântat la un pian suspendat în aer, și tenorul Benjamin Bernheim au interpretat „Imnul lui Apollo”.

UPDATE ora 23.34: Cu o coregrafie impresionantă, Voiajorul de Aur descoperă inelele olimpice, care sunt scoase din podeaua Stade de France şi înălţate în aer în mijlocul stadionului.

Prima întâlnire faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris. Dezbaterea are loc în această noapte. Ce reguli trebuie să respecte candidații
Recomandări
Prima întâlnire faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris. Dezbaterea are loc în această noapte. Ce reguli trebuie să respecte candidații

UPDATE ora 23.28: Spectacol artistic la ceremonia de închidere. Stade de France a fost transformat într-un teatru uriaş, întunecat şi misterios. După un joc de lumini, Voiajorul de Aur a coborât în arenă.

UPDATE ora 23.15: Cei patru membri nou aleşi ai Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, Allyson Felix (SUA), Kim Bul (Germania), Jess Fox (Australia) şi Marcus Daniell (Noua Zeelandă) au fost prezentaţi lumii şi au fost cei care le-au mulţumit public voluntarilor Paris 2024.

UPDATE ora 23.02: A avut loc ceremonia de decernare a medaliilor la ultima probă a JO, cea de maraton. Aurul a fost câștigat de reprezentanta Olandei, Sifan Hassan. Tigst Assefa (Etiopia) a luat argintul şi Hellen Obiri (Kenya), bronzul.

România, văzută de pe Veseliei. Unde n-aţi înţeles?
Recomandări
România, văzută de pe Veseliei. Unde n-aţi înţeles?

UPDATE ora 22.21: Şi-au făcut apariţia purtătorii de drapel ai celor 205 țări participante. Drapelul României este adus de Mihaela Cambei. Purtătorii de drapel au intrat separat pe stadion, fiind urmați de sportivii delegațiilor participante.

UPDATE ora 22.15: În stadion se află preşedintele CIO Thomas Bach şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron, iar Orchestre Divertimento şi Maîtrise de Fontainebleau au cântat imnul naţional francez, La Marseillaise.

UPDATE ora 22.04: Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, cea de-a 33-a ediţie a jocurilor de vară, a început pe Stade de France. Campionul francezilor, Leon Marchand, a preluat flacăra olimpică, pentru a o transporta către Stade de France.

UPDATE ora 17.14: Poliția franceză a evacuat duminică zona din jurul Turnului Eiffel după ce un bărbat a fost văzut escaladând turnul, cu câteva ore înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

UPDATE 14.05. Peste 2.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru ceremonia de închidere a JO de pe Stade de France.

Pentru a asigura buna desfăşurare a serii, a fost instituită o amplă operaţiune de securitate în jurul arenei sportive, precum şi în gări şi în mijloacele de transport în comun. Forţele de ordine au fost de asemenea mobilizate în capitală, în special în apropierea zonelor de petrecere.

Gérald Darmanin a anunţat de la sediul poliţiei din Paris că 2.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru ceremonie pentru a asigura securitatea „la Stade de France şi pentru spectatorii care se întorc acasă cu mijloacele de transport în comun”.

Ministrul de interne a declarat că nu există nicio „ameninţare clară” la adresa evenimentului, dar că autorităţile vor rămâne vigilente.

UPDATE 12.15 Antoine Dupont şi Pauline Ferrand-Prévot vor fi purtătorii de drapel ai delegaţiei franceze la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024, de duminică seara, scrie news.ro.

La aceste Jocuri, Antoine Dupont a câştigat medalia de aur alături de coechipierii săi de rugby în 7. Pauline Ferrand-Prévot a câştigat singurul titlu care lipsea din imensa sa listă de realizări, în cursa de mountain bike cross-country.

În cursul săptămânii, numele lui Léon Marchand şi Nikola Karabatic au fost vehiculate pentru a fi portdrapel.

UPDATE 9.30: Halterofila Mihaela Cambei a fost desemnată de COSR purtătorul de drapel al Team Romania la ceremonia de închidere. În vârstă de 21 de ani, Mihaela Cambei a câştigat medalia de argint la haltere, categoria 49 kg.

La ce oră începe ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris

Evenimentul prilejuit de încheierea Jocurilor Olimpice 2024 va începe de la ora 22.00 și va avea loc pe Stade de France.

Ceremonia, transmisă de TVR 1 și TVR Sport

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Sport, urmând a se încheia în jurul orei 0.15.

Ce se va întâmpla la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Cu această ocazie, Stade de France va fi transformat într-o sală de concerte gigantică. O parte a spectacolului se va desfăşura în aer, în timp ce decorurile gigantice, costumele şi efectele de iluminare spectaculoase vor duce spectatorii într-o călătorie în timp, atât în ​​trecut, cât şi în viitor.

Pe Stade de France sunt așteptați peste 100 de acrobați și artiști aerieni, se vor decerna medaliile campionilor olimpici, dar și o avanpremieră a ceea ce urmează la Jocurile Olimpice din 2028.

Sursele au dezvăluit că festivitățile vor include și un moment demn de filmele de la Hollywood – o cascadorie executată de starul Tom Cruise

„Ceremonia de închidere de pe Stade de France va fi solemnă și emoționantă, dar și un moment pentru sărbătoare. Inovatoare, surprinzătoare și strălucitoare”, spun organizatorii.

Conceptul îi aparține lui Thomas Jolly, același director care a condus ceremonia de deschidere, atât de controversată, iar spectacolul de închidere, intitulat „Records”, va include acrobați, artiști de circ, dansatori, gimnaste și dansatori de balet aerian, care sunt așteptați să performeze pe structuri metalice reprezentând inelele olimpice.

De la ceremonie nu vor lipsi tradiționala paradă a steagurilor și sportivilor, o ceremonie finală a medaliilor și stingerea flăcării olimpice.

Proclamarea sfârşitului Jocurilor Olimpice va fi făcută de preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice 2028, în Los Angeles

La final, drapelul olimpic va fi predat, într-un cadru festiv, către primarul Los Angelesului, Karen Bass, metropolă americană care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2028.

Cine a cucerit cele mai multe medalii la JO Paris 2024. Ce loc ocupă România

La Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, pe primul loc în clasamentul pe medalii sunt Statele Unite, cu un total de 111, dintre care 33 de aur, 39 de argint şi 39 de bronz.

Pe locul doi este China, cu 83 de medalii, dintre care 33 de aur, 27 de argint şi 23 de bronz.

Australia este pe trei, cu un total de 48 de medalii, dintre care 18 de aur, 16 de argint și 14 de bronz.

România ocupă locul 20 în acest clasament, cu un total de opt medalii (trei de aur, patru de argint și una de bronz).

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Cu o medalie de argint şi trei medalii de bronz, Republica Moldova este pe locul 70, la egalitate cu Kîrgîstan.

Momente controversate la JO Paris 2024

Cazul Sabrina Voinea

Pentru nici un minut, Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz în finala de la sol de la JO 2024, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3, cu 13.766.

Astfel, după acceptarea contestației sportivei americane, Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul 4, iar Sabrina Maneca Voinea pe poziţia a 5-a, cu aceeaşi notă – 13.700.

Sabrina Voinea a contestat penalizarea cu o zecime de punct, însă contestaţia sa nu a fost acceptată. Arbitrele au considerat că Sabrina a ieșit de pe covor. Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama sportivei, care-i e și antrenoare, a anunțat retragerea Sabrinei din sport.

A doua zi după concurs, COSR și FRG au depus o contestație în cazul Sabrina Voinea, iar Nadia Comăneci a spus că șeful forului internațional ar fi acceptat ca exercițiul să fie revizuit.

După Sabrina Voinea, și Ana Maria Bărbosu a depus memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Federația Română de Gimnastică a solicitat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) acordarea medaliei de bronz atât pentru româncele Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, cât și pentru americanca Jordan Chiles, a declarat FRG, Carmencita Constantin, la proba de la sol de la Jocurile Olimpice 2024.

TAS urmează să anunțe verdictul în acest caz.

Scandalul Imane Khelif

Pugilista algeriană Imane Khelif care a cucerit, vineri, medalia de aur la box feminin, în finala categoriei 66 de kilograme, s-a aflat în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris.

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unui scandal legat de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

În timpul Jocurilor Olimpice, sportiva din Algeria a fost ţinta unei campanii de dezinformare şi a fost atacată în legătură cu genul ei.

„Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring”, a transmis Imane Khelif după cucerirea aurului olimpic.

Ceremonia de deschidere a JO 2024

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit discuții aprinse după o scenă care prezintă similitudini cu celebra pictură „Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci.

Sceneta, creată de un grup de 18 interpreți, arată o femeie corpolentă, celebra DJ-iță Barbara Butch, în centrul unei mese lungi, purtând o coroană aurită și afișând simbolul unei inimi cu ajutorul mâinilor.

Totodată, artistul francez Philippe Katerine a reușit să surprindă publicul și să genereze o gamă largă de reacții după ce a apărut sumar îmbrăcat și vopsit în albastru.

Comitetul Olimpic de la Paris a transmis că bărbatul a pus în scenă o „interpretare a lui Dionysos”, zeul grec al vinului, al fertilității și al festivităților, care „ne face conștienți de absurditatea violenței între oameni”.

Cele mai bune momente de la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, 2 secunde pentru un aur olimpic

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, după ce a reușit să termine cursa cu timpul de 1:44:72, cu 2 sutimi de secundă în fața englezului Matthew Richards.

Sportivul de 19 ani a devenit primul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din istoria înotului masculin din România.

„Zeii apelor” Florin Enache și Andrei Cornea

Florin Enache și Andrei Cornea au câștigat aurul olimpic în proba de dublu vâsle de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, după o cursă echilibrată, în care au dat atacul final pe ultimii 50 de metri.

Interesant este faptul că cei doi canotori au prins ultimul loc în finală, după ce au terminat prima semifinală pe locul 3.

„Suntem zeii apelor la dublu masculin”, a tras concluzia Florin Enache după această cursă.

A fost pentru prima oară la Jocurile Olimpice când România a calificat o barcă în finala probei și, mai mult, a și luat aurul olimpic!

Aur la 8+1 după 20 de ani

Echipajul de 8+1 al României, format din Mădălina Bereş, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Adam, Amalia Bereş, Iuliana Popa, Simona Radiş şi Victoria Petreanu, a câştigat medalia de aur la JO 2024 după o cursă pe care au condus-o de la un capăt la altul.

„Este un sentiment ireal, nu pot descrie în cuvinte, nu-mi vine să cred că am câştigat cu 8+1, chiar dacă am fost favorite”, a declarat, după cursă, Roxana Anghel, care este și vicecampioană olimpică la dublu rame alături de Ioana Vrînceanu.

Ultima dată când România a luat medalia de aur la cursa de 8 plus 1 a fost în urmă cu 20 de ani, la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, când concura pentru țara noastră și Elisabeta Lipă, actuala președintă a Agenţiei Naţionale pentru Sport .

FOTO: Hepta / Profimedia

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (5)

bog53dan   •   12.08.2024, 06:23

Ce a inceput prost si urat s-a terminat si mai groaznic...

BabaVanda   •   11.08.2024, 11:26

Maestrul C ne asigura ca interventia lui Ciolacu in scandal i-a obligat pe americani sa accepte revenirea la bronzul pentru sportiva noastra. Deci tot meritul e al lui Ciolacu, zice Maestrul.

    Sfantul__Cuvios_Pafnutie   •   11.08.2024, 22:37

    BabaVanda   •  11.08.2024, 11:26

    Maestrul C ne asigura ca interventia lui Ciolacu in scandal i-a obligat pe americani sa accepte revenirea la bronzul pentru sportiva noastra. Deci tot meritul e al lui Ciolacu, zice Maestrul.

    Maestrul pupă și el ce mai găsește, că nu i-a ieșit cu rușii, când spera să ajungă vreun Popescu-Dumnezeu după "eliberare". Mai puțin și o să-l vedem pe OF.

1Gin   •   10.08.2024, 22:48

Federația română de gimnastică a propus să ia medalia de bronz cele două românce și americanca. Nu știu de ce nu a propus ca toate americancele să ia medalia de aur și româncele bronzul, treacă meargă. Milogii planetei.

    Simonatania   •   11.08.2024, 17:20

    1Gin   •  10.08.2024, 22:48

    Federația română de gimnastică a propus să ia medalia de bronz cele două românce și americanca. Nu știu de ce nu a propus ca toate americancele să ia medalia de aur și româncele bronzul, treacă meargă. Milogii planetei.

    Nu suntem *** planetei. S-a făcut dreptate

    Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”. Detalii năucitoare de la Constanța
Știrileprotv.ro
„Mami mi-a spus să nu vă spun nimic despre tanti care a stat la noi în casă moartă”. Detalii năucitoare de la Constanța
Ce s-a întâmplat cu tânăra stewardesă din Bistrița, găsită moartă în Japonia, la doar 30 de ani! Detaliul dureros făcut public de familie
Viva.ro
Ce s-a întâmplat cu tânăra stewardesă din Bistrița, găsită moartă în Japonia, la doar 30 de ani! Detaliul dureros făcut public de familie
Elena Udrea, mesaj din închisoare pentru fiica ei, în prima zi de școală: „Draga mea inimă…”. Ce mare și frumoasă s-a făcut Eva Maria!
Libertateapentrufemei.ro
Elena Udrea, mesaj din închisoare pentru fiica ei, în prima zi de școală: „Draga mea inimă…”. Ce mare și frumoasă s-a făcut Eva Maria!
Patru zodii care pot face bani grei până la finalul lui septembrie. Șansă nesperată pentru acești nativi
FANATIK.RO
Patru zodii care pot face bani grei până la finalul lui septembrie. Șansă nesperată pentru acești nativi
Handbalul ca mod existențial » Dialog captivant cu Bianca Grigore, sportiva de 17 ani îndrăgostită de citit și care are un vis suprem: „Îmi doresc din tot sufletul să las o amprentă aici” + „E esențial să-mi antrenez mintea!”
GSP.RO
Handbalul ca mod existențial » Dialog captivant cu Bianca Grigore, sportiva de 17 ani îndrăgostită de citit și care are un vis suprem: „Îmi doresc din tot sufletul să las o amprentă aici” + „E esențial să-mi antrenez mintea!”
Produsul ieftin care îți face baia să strălucească de curățenie. Se găsește în orice supermarket și e simplu de folosit
FANATIK.RO
Produsul ieftin care îți face baia să strălucească de curățenie. Se găsește în orice supermarket și e simplu de folosit
Val de reacții pe internet după ce Carmen Grebenișan a dezvăluit cine e, de fapt, noul ei iubit. 'Nu este nimic ascuns'
Unica.ro
Val de reacții pe internet după ce Carmen Grebenișan a dezvăluit cine e, de fapt, noul ei iubit. 'Nu este nimic ascuns'
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Orangesport.ro
Leonard Doroftei s-a întors definitiv în România. Ce ocupaţie va avea odată revenit: "Nu, restaurant nu vreau. Asta vreau să fac"
Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit din nou după ce a fost devastat în august
Observatornews.ro
Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit din nou după ce a fost devastat în august
Horoscop 10 septembrie 2024. Săgetătorii sunt în elementul lor și asta le dă putere, sporind efectul pe care îl au asupra celorlalți
HOROSCOP
Horoscop 10 septembrie 2024. Săgetătorii sunt în elementul lor și asta le dă putere, sporind efectul pe care îl au asupra celorlalți

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI