Probele se vor desfăşura până duminică, 8 septembrie. Interesul este unul major: s-au vândut peste două milioane de bilete pentru a asista la probele din cadrul Jocurilor Paralimpice, potrivit The Guardian.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice este programată să înceapă la ora locală 20.00, de pe Champs-Elysées până în Place de la Concorde.

În Place de la Concorde, sute de costume vor prinde viaţă şi vor îmbrăca dansatori, interpreţi şi virtuozi în cadrul unui spectacol grandios, intitulat „Paradox”, care îşi propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice al corpului.

Celebrul actor Jackie Chan va prelua ştafeta la ora locală 17.27 pe rue Vieille du Temple, în arondismentul 4 din Paris.

„Această ceremonie din inima orașului este un simbol puternic care ilustrează ambiția noastră (…) de a poziționa problema incluziunii persoanelor cu dizabilități în inima societății noastre”, a declarat șeful comitetului de organizare, Tony Estanguet, citat de The Guardian.

La rândul său, președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons, a promis o ceremonie de deschidere „incredibilă, fantastică, fără îndoială”.

Cine sunt sportivii care reprezintă România

România este reprezentată de şase sportivi, iar disciplinele sunt judo pentru nevăzători, paraciclism și paratenis de masă.

Lista sportivilor români care vor participa:

  • Alexandru Florin Bologa și Daniel Vargoczki- parajudo;
  • Edvard Novak Karoly și Theodor Matican – paraciclism;
  • Camelia Ioana Roxana Ciripan și Simion Bobi – paratenis de masă.

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi, potrivit News.ro.

Urmărește-ne pe Google News