Arbitru de rezervă la meciul programat în capitala Franței, Sebastian Colțescu a folosit cuvântul „negru” pentru a-l indica pe antrenorul de origine cameruneză Pierre Webo. Ambele echipe au părăsit terenul și nu s-au mai întors să reia confruntarea.

„Dacă ar fi fost cinci antrenori negri și un antrenor alb, atunci l-ar fi indicat cu expresia «cel alb». Ce altceva putea sau trebuia să spună?”, s-a întrebat, pe Twitter, fostul internațional englez.

„Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre «cel negru». Apoi arbitrul (n.r. – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele”, a mai afirmat acesta.

„Şi dacă a spus «negru»… dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu este în regulă?”, a mai scris John Barnes.

John Barnes a evoluat pentru Liverpool timp de zece ani, între 1987 și 1997. În tricoul echipei engleze, acesta a câștigat nouă trofee: două titluri, două Cupe ale Angliei, o Cupă a Ligii și 4 Supercupe.

Programat în Grupa H a Ligii Campionilor, meciul Paris Saint-Germain – Bașakșehir s-a reluat miercuri și s-a încheiat cu scorul de 5-1.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News