Chiles a fost nevoită să renunţe la medalia de la Jocurile Olimpice atunci când, luna trecută, TAS a dat câştig de cauză apelului româncei Ana Maria Bărbosu, care a primit ulterior medalia de bronz, relatează Reuters.

Bărbosu şi echipa sa au făcut apel la TAS pentru că o contestaţie depusă de echipa SUA cu privire la rezultatele exerciţiului la sol a fost înregistrată cu patru secunde după termenul de un minut permis de Federaţia Internaţională de Gimnastică.

În ziua finalei de la sol, Chiles a urcat de pe locul cinci pe trei, punctajul ei fiind majorat de la 13,666 la 13,766, după ce unul dintre antrenorii ei a depus o contestaţie.

Acceptarea apelului României a însemnat că punctajul lui Chiles a fost redus şi sportiva a coborât pe locul cinci. Brazilianca Rebeca Andrade a cucerit aurul, în timp ce favorita de dinaintea competiţiei, Simone Biles, a obţinut argintul.

Chiles a făcut apel la decizia TAS

Săptămâna trecută, Chiles a făcut apel la decizia TAS la Tribunalul Suprem Federal din Elveţia, iar marţi avocaţii ei au declarat că TAS ar trebui să fie obligat să ia în considerare probele video, care au fost înregistrate ca parte a unui documentar Netflix despre Biles.

„Credem că TAS trebuie să ia în considerare înregistrarea audio şi video completă care arată că Jordan a respectat fără îndoială toate regulile la sol şi în contestaţia ei”, a declarat Maurice Suh, partener al firmei de avocatură Gibson Dunn şi avocat al lui Chiles.

„A nu face acest lucru ar fi fundamental incorect şi nedrept. Jordan este recunoscătoare pentru valul de sprijin pe care l-a primit în efortul său de a ajunge la un deznodământ corect”.

O decizie din partea instanţei elveţiene este aşteptată în următoarele patru până la şase luni, a declarat o sursă pentru Reuters.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News