„Îmi iau acest timp pentru a mă retrage de pe rețelele sociale pentru binele sănătății mele mintale. Vă mulțumesc”, a postat gimnasta Jordan Chiles, pe pagina sa de Instagram, la Instastory, la scurt timp după decizia TAS. Înainte de acest mesaj, ea postase un alt Instastory, care consta doar în mai muolte emoticoane cu inimi frânte.

Federația Română de Gimnastică a anunțat, sâmbătă seară, că TAS a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana Maria Bărbosu. Românca a avut, pe 5 august, bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-au mărit nota și au urcat-o peste româncă.

Potrivit deciziei TAS, Jordan Chiles a depus prea târziu contestația.

⁠⁠„Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect. ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles în finală este reinstituit”, se arată în dispozitivele ședinței TAS, comunicate de Federația Română de Gimnastică.

Decizia venită de la TAS nu este executorie. Trebuie ca Federația Internațională de Gimnastică să ia act și să anunțe noul clasament, notează GSP.

Cererea din cazul Sabrinei Maneca Voinea, care a fost depunctată după ce ar fi depășit covorul în timpul exercițiului, a fost respinsă și încheie competiţia pe locul 4.

Urmărește-ne pe Google News