Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat că va „realoca” medalia de bronz gimnastei române Ana Bărbosu, a anunțat duminică forul de conducere, într-un comunicat, relatează CNN.

„În urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv cu privire la finala feminină de gimnastică artistică la sol și a modificării clasamentului de către Federația Internațională de Gimnastică, CIO va realoca medalia de bronz Anei Bărbosu (România)”, a subliniat Comitetul Internațional Olimpic.

„Suntem în contact cu Comitetul Național Olimpic al României pentru a discuta despre ceremonia de înmânare și cu USOPC (Comitetul Olimpic al SUA – n.r.) privind returnarea medaliei de bronz”, se mai arată în comunicatul CIO.

Anterior, Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv și arbitru TAS, a precizat că decizia e definitivă, iar Jordan Chiles va fi obligată să predea medalia primită la JO de la Paris, relatează DigiSport.

„E o decizie definitivă și se adresează în primul rând FIG. Nu are cum să spună nu la nivelul acesta. E o decizie a TAS. Probabil că americanca va ceda medalia și se va organiza o ceremonie pentru sportiva noastră. TAS spune că trebuie să se țină cont de acel clasament făcut înainte de contestație. Va preda medalia, e sportivă”, a transmis Cristian Jura.

Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a mărit nota și a urcat-o peste româncă.

Ulterior, TAS a admis apelul sportivei tricolore și i-a redat medalia de bronz.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News