Scandal din prima zi a turneului Teqball World Series de la Budapesta. Evenimentul a fost marcat de derapajul sportivei maghiare Gabriella Kota.

Competiția de patru zile a început joi, 3 octombrie, cu meciurile de dublu mixt. Două echipe maghiare au ajuns în semifinale. Cuplul Petra Péchy/Ádám Blázsovics a fost depășit de românii Kinga Barabási și Apor Györgydeák (liderul clasamentului de simplu masculin), în timp ce tandemul Gabriella Kota/Balázs Katz a cedat la polonezii Alicja Bartnicka și Marek Pokwap.

În a doua semifinală, tensiunea atins cote maxime. Din cauza protestelor, Gabriella Kota (membră a naționalei de futsal și cea mai valoroasă jucătoare a campionatului maghiar) a primit cartonaș galben și apoi, roșu. Au fost puncte adăugate pentru adversar, care a câștigat meciul. Arbitrul a fost român, iar polonezii s-au calificat în finala de duminică.

Jucătorii maghiari au protestat însă vehement și au acceptat cu greu decizia, dar Kota a depășit limitele și l-a insultat pe arbitru într-un mod care nu poate fi descris.

Ea s-a dus în tribună și a continuat de acolo cu insultele. Cea mai ușoară: „Arbitrule, ești un clovn”.

Meciul cu „cântec”, de la 10:25:20.

La scurt timp, sportiva a publicat pe Instagram o poveste cu titlul „Urâm România”. Mesajul, șters între timp, a fost sesizat de oficialii FITEQ.

Din cauza comportamentului ei pe teren și în afara lui, Kota a fost descalificată din competiția de dublu feminin și a fost amendată cu 600 de dolari.

Se așteaptă reunirea Comisei de Etică, la începutul săptămânii viitoare. Gabriella Kota riscă excluderea de la Mondialele din decembrie.

Kota a câștigat argintul de două ori la dublu feminin în cele cinci etape ale World Series, iar la mixt a obținut un loc 2 și două locuri 3.

Potrivit Teqball România, „teqball-ul este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, după apariția în 2017”. Se joacă pe o masă curbată, cu o minge obișnuită de fotbal, combinând elemente de fotbal, fotbal-tenis și tenis de masă.

Urmărește-ne pe Google News