Chiar dacă a intrat în finală cu cel mai bun timp, nu îi dădea nimeni șanse în fața atletelor din SUA, respectiv Jamaica. Bucuria compatrioților din capitala Castries (70.000 de locuitori) este fabuloasă pe o ploaie torențială, sportiva devenind eroină națională. Julien a mai avut finale la Mondialele de anul trecut, la 100 m și la 200 m. Și are un titlu mondial la 60 m, la Mondialele Indoor din 2024, aceasta fiind prima medalie la nivel înalt obținută de un sportiv din această țară. Până atunci, cea mai bună clasare din istorie la vreun concurs internațional a avut-o Levern Spencer, locul 6 la săritură în înălțime la Rio 2016.

Julien Alfred a spulberat concurența în finala feminină de 100 m, învingând-o pe faimoasa ShaCarri Richardson din Statele Unite ale Americii, care a reușit să obțină medalia de argint. Sportiva din micuțul stat a înregistrat un timp de 10,72 față de 10,87 pentru Richardson. Melissa Jefferson a obținut bronzul pentru SUA.

Cine este Julien Alfred?

Julien Alfred are acum onoarea de a fi câștigat prima medalie a Sfintei Lucia la Jocurile Olimpice.

Născută în 2001 în Ciceron, tânăra de 23 de ani a avut un început de viață dificil, deoarece și-a pierdut tatăl la vârsta de 12 ani. A urmat liceul atât în Sfânta Lucia, cât și în Jamaica. Ea a mers apoi la Universitatea din Texas, scrie Marca.

Până în acest moment, încununarea carierei sale era câștigarea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Atletism în Sală 2024, la 60 m feminin. De asemenea, a obținut o medalie de argint la Jocurile Commonwealth-ului din 2022 și la Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2018, în proba de 100 m.

Urmărește-ne pe Google News