Libertatea: Ai avut oferte să vinzi produsul Superkombat?
Eduard Irimia: Anul trecut, în vară, am avut de-a face cu un om de afaceri german de origine rusă. Avea cel mai mare showroom de mașini din Hamburg și din Moscova. Un capital undeva la vreo 200 de milioane, mașini de lux.

Cam periculoși, băieții…
Cam periculoși (râde). Am făcut un contract la notariat, după o negociere de o săptămână, în care dânsul voia să achiziționeze 44% din acțiunile noii firme înființată la Hamburg. Am deschis o firmă, Superkombat GMBH, în Hamburg, la notariat. Eu am avut o condiție, pentru acele acțiuni, să achite respectivul 3.000.000 avans, prin plată bunuri în mașini de lux pe care să le vindem, ca să acoperim acei bani. Trei șarje de câte un milion, apoi diferența de 7.000.000 din încasările firmei la nivel global, care urmau să fie mai mari.

În showroomul lui mi-a plăcut foarte mult un Bentley Suporeport cu 640 de cai putere, pe care voiam să-l pun premiu pentru prima finală din 2015. Apoi, la vreo două săptămâni, după prima mașină, am văzut că acest neamț o dădea așa de gard, nu prea achita nicio cheltuială: sala la Milano, să facă demersuri pentru a arăta forța lui financiară. Conform contractului, el suporta primele cheltuieli până la acoperirea celor 10.000.000, prețul tranzacției.

Am avut o discuție finală cu el, în care am spus că riscă brandul, care e evaluat la 30.000.000 la nivel global, spune-mi facă poți sau nu să faci față la ceea ce te-ai băgat. După ce am plecat acasă, m-am trezit că mi-a venit de la Poliția Ploiești o reclamație că o firmă din Hamburg vrea să primească Bentley-ul primit de mine în drive-test. Și să-l returnez. M-am dus la Poliție, am demonstrat minciuna și denunțul calomnios, au închis cei din Germania cazul respectiv, dar acum suntem într-un litigiu comercial care dacă aș fi vrut să-l dau în judecată, până la 3.000.000 puteam să-i iau bani, dar cum ziceam mai devreme, nu vreau energii negative și dușmănii.

Deja, prin conflictele astea, nu faci decât să… Am renunțat la tot, mai puțin la acea mașină, este o chetiune afectivă, o putem denumi ”mașina lui Irimina de 3.000.000”. Pe asta nu știu dacă o mai vând vreodată, pentru că a rămas, este o chestie afectivă, mi-a dat peste cap șase luni, n-am mai putut să fac nimic altceva pe parte de investiții. Noi am crescut un brand la nivel global pe care îl francizăm și îl dăm în diverse țări, de acolo ne vor veni banii în următorii ani.

Ce spui despre luptătorii care vor să-și facă CV-uri pe spatele unor lupte falsificate? Cum evitați șușele?
Șușe am avut și noi. la Torino, în 2015, ne-am trezit cu un american care era ”umflat” ca palmares. Era fals palmaresul lui. Chiar așa era. Avea 50 de meciuri, 45 câștigate. De fapt, n-avea nici măcar două meciuri. Ne-am trezit că a luat un pumn în cot și n-am mai vrut să lupte. L-am văzut pe youtube, înainte. A fost o rușine și o afectare a brandului nostru. Noroc că a fost doar în România transmisă gala. A fost un risc de imagine. Nu mai mergem pe ce spun ei. Mergem prin scouteri, îi verificăm și noi, dacă au auzit cineva de ei sau nu. Există și sportivi care își construiesc ei palmares pozitiv. Își iau adversari slabi. Vreau să-mi cer scuze, unii ne-au acuzat.

Creștem niște sportivi, dar la început le dai doi-trei adversari medii, apoi unul bun. Frații Stoica nu erau cei mai buni. Și Moroșanu a avut adversari de nivel mediu. Diferența e că unii au avut mai mulți adversari slabi. Iftimoaie, la cariera lui, a avut 6-7 adversari foarte tari din elita mondială. Ghiță e altceva. S-a dedicat sportului, undeva s-a blocat, într-un punct mort. N-a aucat să câștige vreo piramidă. Asta a fost o dezamăgire pentru mine, putea să-l învingă și pe Badr Hari, pe Semmy Schilt. A avut acea secundă, dar care n-a trecut de ea.

Programul complet al galei de la Mamaia:
1. Main event — Categoria grea (+96 kg): Murat Aygun (Turcia) — Cătălin Moroșanu (România)

2. meci eliminatoriu pentru titlul mondial — Categoria semigrea plus (-86 kg): Dawid Kasperski (Polonia) — Alexandru Negrea (România)

3. Super Fight — Categoria mijlocie (-71 kg): Ranghel Ivanov (Bulgaria) — Amansio Paraschiv (România)

4. Super Fight — Categoria supermijlocie (-77 kg): Fotis Gionis (Grecia) — Alex Filip (România)

5. Super Fight — Categoria cruiser (-92 kg): Clyde Brunswijk (Surinam) — Sebastian Cozmâncă (România)

6. Super Fight — Categoria grea (+96 kg): Robert Constantin (Italia) — Andrei Sugar (România)

7. Super Fight — Categoria mijlocie (-72,5 kg): Mustapha El Messaoudi (Maroc) — Eduard Chelariu (România)

8. Super Fight — Categoria semigrea (-81 kg): Valerian Traistă (România) — Adrian Roșca (România)

9. Super Fight — Categoria semigrea (-81 kg): Serginio Kruydenhof (Olanda) — Ionuț Șandur (România)

10. Super Fight — Categoria mijlocie (-71 kg): Mădălin Crăciunică (România) — Robert Stoica (România)

11. Super Fight — Categoria ușoară (-65 kg): Tiberius Udrescu (România) — Cosmin Mărcuș (România)

 
 

Urmărește-ne pe Google News