Partida a contra pe contre, s-a dansat pe sârmă. Tot insistentul Uche a trimis în bara lui Enyeama (36). Imediat, Lee Jung-Soo a răspuns cu golul egalizator: corner şi „cap” din careul mic. 1-1 (38)! E 0-0 în Argentina – Grecia, „Taeguk Warriors” ar fi calificaţi în „optimi”.

Yobo, stoperul lui Everton, declara înainte meciului că „vom muri pentru calificare”. Era repriza de „a fi sau a nu fi” şi pentru antrenorul Lagerback, ameninţat de preşedintele Federaţiei, colonelul Abdulmumuni Aminu, cu demiterea în cazul ratării calificiării. „Avem un poport de 150.000.000 de suflete şi nu suntem în stare să strângem 23 de fotbalişti care să ne ducă spre semifinalele Mondialului? E inadmisibil. Voi lua măsuri dacă nu mergem mai departe”, avertiza oficialul în ziarul online „The Punch”. „Jucătorii sunt prea greoi pentru că au băgat în ei mâncare africană, fufu şi garri”, mai tunase Aminu.
Şi probabil că va urma ghilotina pentru africani. Pentru că Park Chu-Young (49) a dus scorul la 2-1, din lovitură liberă, la o eroare a lui Enyeama.

Şi totuşi. Obasi e faultat de Kim Nam Il şi Yakubu transformă penalty-ul (2-2, 69). „Super vulturii” speră. Martins (80) îşi bate joc de o ocazie monumentală. Argentina deschisese scorul, o victorie îi califica pe ei. Nu s-a mai întâmplat nimic. Coreea de Sud e în „optimi”, unde va da de Uruguay.

Urmărește-ne pe Google News