Tricolorii s-au edificat la antrenamentul oficial efectuat luni după-amiază cu ce tip de ghete trebuie să joace marți seara, astfel că toți au optat pentru cele cu crampoane turnate.

Suprafața de joc de pe ”Astana Arena” este produs de o firmă din Italia și are certificatul FIFA 2 Star, care garantează calitatea și fiabilitatea terenului pentru meciurile de fotbal. 

Din 2013, administratorii stadionului au montat un gazon Max S 45 Infill Geo.

Terenurile sintetice sunt preferate în Kazahstan pentru că sunt rezistente și se poate juca pe ele și iarna. Nu doar tricolorii sunt speriați că trebuie să joace pe un asemenea gazon.

”Am vorbit cu selecționerul Poloniei, Adam Nawalka, și el mi-a spus că după meciul din Kazahstan este fericit numai pentru faptul că jucătorii lui au ieșit de pe acel teren fără accidentări.

Și mai este fericit că a plecat din Kazahstan cu un punct. La fel, Joachim Low mi-a spus după un meci al Germaniei că important este să te întorci de acolo cu unul sau trei puncte.

Din păcate, în situația noastră, avem nevoie de toate cele trei puncte. Trebuie să fim puternici și să trecem peste orice pentru a avea cele trei puncte în buzunar.

Să vedem cum este acest gazon sintetic, pentru că sunt mai multe generații, mai multe modele. Oricum, toată lumea mi-a spus că trebuie să fii fericit să lași în urmă acest gazon”, a spus selecționerul României Christoph Daum.

”Terenul artificial va fi un dezavantaj pentru români, dar cred că va fi o întâlnire interesantă”, a declarat portarul Nenad Erici, conform Digi.

Potrivit producătorului, gazonul de pe ”Astana Arena” are următoarele proprietăți:

Nu se supraîncălzește

Nu este abraziv

Stropire minimă

Amortizare optimă a balonului

Garantează stabilitatea jucătorilor

Asigură siguranța jucătorilor

 

Urmărește-ne pe Google News