VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Krejcikova / Siniakova – Begu / Niculescu 7-6 (2), 4-6, 4-6

MINGEA DE MECI ȘI HORA BUCURIEI

La 4 ani și două zile distanță de victoria care a ajutat România să învingă Spania cu 3-2, la Galați, Begu și Niculescu repetă performanța într-un context mult mai important! Atunci, începea urcușul în tenisul mare. În urma acelei victorii, echipa de Fed Cup a României și-a asigurat calificarea la barajul pentru promovarea in Grupa Mondială. Acum, cu victoria perechii Begu – Niculescu, România merge în semifinalele Fed Cup, după ce a eliminat, tot cu 3-2 la general, Cehia, deținătoarea trofeului. Ultima oară, România a fost în semifinale în 1973, când a luat bătaie de la Africa de Sud, scor 1-2. În 2018, Krejcikova și Siniakova au triumfat la Roland Garros și la Wimbledon, fiind cele mai bune jucătoare de dublu ale momentului. Meciul 5, de azi, a durat două ore și 53 de minute. În semifinale, România va înfrunta Franța, condusă de căpitanul nejucător Julien Benneteau, proaspăt retras din activitate.

AICI, statistica jocului.

FINAL

Setul 3, game-ul 10. Victorie România!

Setul 3, game-ul 9. Break al româncelor, care vor servi pentru semifinale. 5-4 România

Setul 3, game-ul 8. Cu 4-3 și serviciul, româncele s-au împotmolit. Este 4-4, în loc de 5-3

Setul 3, game-ul 4. Break reușit de fetele noastre, după ce Krejcikova ratează o minge simplă. 3-1 România

Setul 3, game-ul 3. Begu și Niculescu reușesc din nou break-ul. Monica a fost pe fază și a punctat decisiv din apropierea fileului.

Setul 3, game-ul 2. Cehoaicele fac break-ul la rândul lor, după cel mai spectaculos schimb de mingi, câștigat de reprezentantele noastre, care au avut minge de 2-0. 1-1

Setul 3, game-ul 1. Break alb reușit de reprezentantele noastre. 1-0 România

Setul 2, game-ul 10. Un voleu de manual al Monicăi împinge meciul decisiv în setul decisiv.

Setul 2, game-ul 8. Româncele câștigă cel mai frumos punct al finalei și game-ul, fiind aproape de câștigarea setului.

Setul 2, game-ul 5. Româncele ratează o bună ocazie de a se impune pe serviciul adversarelor. 3-2 România

Setul 2, game-ul 2. Irina Begu face un game de serviciu aproape fără greșeală. 2-0 România

Setul 2, game-ul 1. Niculescu și Begu încep perfect, impunându-se pe serviciul cehoaicelor. 1-0 România

Setul 1, tie-break. Româncele încep bine, cu punct la primire. La 2-2, Niculescu își pierde ambele servicii, iar din acest moment cehoaicele au câștigat fiecare schimb, impunându-se cu 7-2.

Setul 1, game-ul 9. Fetele noastre pierd din nou pe propriul serviciu, oferindu-le adversarelor șansa de a servi pentru câștigarea setului. 5-4 Cehia

Setul 1, game-ul 8. Niculescu și Begu reacționează imediat și răspund cu un break. 4-4

Setul 1, game-ul 7. Cehoaicele reușesc primul break, în condițiile în care Monica Niculescu a servit mai slab. 4-3 Cehia

Setul 1, game-ul 4. Româncele irosesc două mingi de break. 2-2

Setul 1, game-ul 3. Fiecare pereche și-a câștigat serviciul. 2-1 România

Avantajele româncelor sunt două: faptul că Begu și Niculescu vin după titlul abia cucerit la dublu în Thailanda, precum și faptul că Siniakova a evoluat și la simplu, putând resimți oboseala.

Cehoaicele sunt însă mai ”sudate”. Siniakova este numărul 1 în proba de dublu, fiind jucătoarea care se descurcă excelent de pe spatele terenului, în timp ce partenera ei excelează în jocul la fileu.

Cu Caroline Garcia și cu Alize Cornet, Franța a tranșat în minimum de seturi ”sfertul” cu Belgia, deși s-a jucat la Liège. Azi, s-a sărit peste al doilea meci de simplu și s-a trecut direct la confruntarea de dublu, tranșată de gazde.

Astfel, cu scorul general de 3-1, Franța merge în semifinale, unde așteaptă fie România, fie Cehia.

Urmărește-ne pe Google News