Dacă mănânci la anumite ore, arderile sunt mai puternice și vei ține departe senzația de foame.

Încearcă să mănânci la fiecare 3-4 ore

Cei mai mulți oameni au trei mese pe zi și o gustare, în timp ce alții preferă să mănânce mai puțin și mai des. Este important să vezi ce program funcționează mai bine pentru tine, deoarece fiecare organism este diferit. Programarea meselor este cel mai bun mod de a preveni excesul de insulină și a menține în echilibru hormonii stresului. Este indicat, de asemenea, să mănânci la aceeași oră în fiecare zi.

Mănâncă în prima oră de la trezire

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă sari peste el, nu te mai bucuri de beneficiile sale, potrivit womenshealthmag.com. În plus, ești mai tentat să mănânci dezorganizat și să alegi produse cu mai multe calorii. Numeroase studii au arătat că persoanele care nu mănâncă dimineața au mai multe kilograme și sunt mai stresate.

Nu mânca cu 3 ore înainte de masă

Când mănânci aproape de ora de culcare, îți crești temperatura corpului, nivelul de zahăr din sânge și insulină, prevenind secreția de melatonină. Toți acești factori îți afectează calitatea somnului, iar lipsa odihnei te face să ai pofte nesănătoase a doua zi. Dacă ești obligat să mănânci înainte de culcare, alege alimente ușoare, bogate în proteine și sărace în carbohidrați.

Începe-ți ziua cu proteine

Dacă vrei să îți controlezi apetitul în timpul unei zile, încearcă să mănânci dimineața cât mai multe proteine. Ouăle și smoothie-urile sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun.

Nu face mișcare pe stomacul gol

Când faci sport, ai nevoie de energie, pentru ca organismul tău să funcționeze bine. Exercițiile cardio sunt singurele care pot fi făcute înainte de masă, dacă nu durează mai mult de 30 de minute.

Sursa foto: Shutterstock.

 
 

Urmărește-ne pe Google News