După ce Dolha a terminat într-un picior partida cu CFR Cluj, şefii din “Groapă” aşteptau cu sufletul la gură rezultatul testului RMN. La aflarea diagnosticului, Dănciulescu a exclamat: “Suntem blestemaţi!”. Conform medicului echipei, Liviu Bătineanu, “Pantera” va sta cel puţin trei săptămâni: “Dolha a efectuat RMN-ul şi rezultatul nu este deloc bun.

Titular după trei ani

A suferit o leziune de tendon la muşchiul drept femural. Va trebui să ia o pauză de cel puţin trei săptămâni, maximum patru”. În aceste condiţii, titular în poarta “câinilor” va reveni Florin Matache, cea de-a treia opţiune până în urmă cu 7 zile, după o pauză de trei ani. Matache a bifat ultimele prezenţe pentru Dinamo în turul sezonului 2006-2007, tot sub comanda lui Mircea Rednic. Totodată, acţionarii dinamovişti se gândesc la soluţii de criză şi doresc să îi legitimeze pe Marius Popa şi pe Cristi Munteanu.

Pe lângă faptul că în meciul de azi, cu Oţelul, la Galaţi, Dinamo îl va avea între buturi pe al treilea portar şi rezervă pe Andrei Vlad, de la Dinamo II, “Puriul” nu va putea conta nici pe Tamaş, care va sta cel puţin două etape, după ce a văzut “roşu” direct în meciul cu CFR Cluj, iar Torje şi Simao sunt la un “galben” de suspendare.

Cei doi au primit instrucţiuni clare de la Rednic să nu intre la limită, să nu protesteze la deciziile arbitrului şi să nu se încaiere cu adversarii. În cazul în care cei doi vor fi avertizaţi, vor fi penalizaţi financiar de club. Veştile proaste pentru dinamovişti se termină aici. Partida de azi cu Oţelul Galaţi poate fi gura de oxigen dinaintea derby- ului cu Steaua.

Carte vizită
Nume: Florin Matache
Data naşterii: 3.08.1982
Debut în Liga I: 7.06.2006 Poli Timişoara – Dinamo 0-0
2001-2004 a evoluat pentru Metalul Plopeni, în Liga a II-a, în 43 de meciuri
2004-2006 a evoluat la Dinamo II, în Liga a II-a, în 45 de meciuri
2005-2007 a evoluat pentru Dinamo, în Liga I, în opt partide
2007-2008 a evoluat pentru Ceahlăul, în Liga I, în trei partide, fiind împrumutat apoi la Otopeni, unde a bifat 9 prezenţe în liga secundă.

Lobonţ, în scaun cu rotile

În minutul 75 al partidei Dinamo – Gloria Bistriţa, 5-0, la o fază banală, Lobonţ s-a accidentat grav şi va lipsi jumătate de an. Imediat după partidă, “Pisica” a efectuat un RMN, diagnosticul fiind: entorsă la genunchiul drept şi ruptură a ligamentului încrucişat inferior. Operat în Belgia, Lobby promite că va părăsi scaunul cu rotile cât mai repede posibil: “Sunt un luptător, aşa că nu vă faceţi griji, voi reveni mai puternic”, a mărturisit hotărât Bogdan.

Şi-au adus doi portari străini

După accidentările lui Lobonţ şi Dolha, acţionarii dinamovişti au legitimat gratis doi portari. Aleksandrs Kolinko, 33 de ani, a sosit ieri la prânz în România. Kolinko are 82 de meciuri la naţionala Letoniei şi a evoluat ultima oară la Rubin Kazan, în noiembrie 2008, când a terminat contractul cu gruparea rusă. Al doilea goalkeeper e sârbul Igor Kojici, 22 de ani şi 1.90 metri. Kojici a fost adus de la Hajduk Belgrad, echipa de pe ultimul loc în liga secundă din Serbia, cu 10 puncte şi 63 de goluri primite.

Urmărește-ne pe Google News