Cam aşa stau lucrurile şi în cazul atleţilor fondişti. S-a văzut asta în competiţia ”Wings for Life”, o cursă organizată pentru a se strânge fonduri pentru suferinzii de afecţiuni ale coloanei vertebrale. Primii trei băieţi, Eugen Şorop, Daniel Lupulescu şi Alexandru Corneschi, au depăşit limita celor 55 de kilometri până au fost opriţi de maşina care venea din urmă (”Wings for Life” este un altfel de cursă, linia de finish se deplasează în spatele alergătorilor şi în momentul când îi prinde aceştia sunt nevoiţi să se oprească).
Eugen Şorop (24 de ani), vice-campion naţional la maraton (PB – 2.26.45), a fost ultimul român, din cei aproape 700 care au luat startul, care a fost oprit de maşina ”Wings for Life”. Asta după aproape 60 de kilometri pe care i-a făcut în puţin peste patru ore. A fugit 58,86 kilometri pe drumul care leagă Bucureşti de Feteşti şi a fost pe locul 22 în lume, din cei 35.000 de oameni care au alergat. ”Am plecat din prima ceva mai tare şi pe parcurs mi-am spus că trebuie să rămân primul până la final. M-am simţit bine, am avut ceva crampe după kilometrul 45. Oricum a ieşit bine. Nu numai că am făcut o faptă bună şi am alergat pentru cei care nu pot, dar mi-am depăşit şi recordul personal de distanţă. N-am mai făcut niciodată până acum atâţia km dintr-o bucată. Sentimentul că ai rămas ultimul în cursă este minunat”, ne-a povestit Eugen Şorop. Atletul a întâmpinat ceva probleme la coborâtul şi urcatul scărilor, dar asta nu l-a oprit să se ducă la antrenament la o zi de la finalul concursului.
Vrea titlul naţional la alergare montană
”Gata! O luăm de la capăt! Obiectivul meu este titlul naţional la alergare montană”, a adăugat Şorop, primul concurs urmând a avea loc pe 17 mai, la Vatra Dornei, prima etapă de alergare montană organizată de FRA. Pentru că a câştigat ”Wings for Life” din România, atât Eugen Şorop, cât şi prima fată din concurs, campioana naţională la maraton şi semi-maraton Liliana Danci (23 de ani), are ocazia să aleagă, pentru la anul, orice locaţie (35 de ţări) unde are loc un asemenea concurs, sportivul gândindu-se să se ducă în SUA. Atletul din Turburea (aceeaşi localitate în care este născută şi campioana olimpică Constantina Diţă) va fi însoţit în 2015 de Daniel Lupulescu, colegul său care a terminat cursa pe poziţia a doua fiind oprit după 56,43 kilometri. Clasamentul primilor trei în România: Eugen Şorop, Daniel Lupulescu şi Alexandru Corneschi (55,58 km), iar la fete, Liliana Danci, locul 25 în lume (39,03 km), Luminiţa Suditu (38,36 km) şi Florentina Buga (34,48 km). În clasamentul general cel mai mult au fugit etiopianul Lemawork Ketema (78,57 km) şi norvegianca Elise Molvik (54,79 km).