Prezentă în toate cele patru finale pe aparate, Larisa Iordache (18 ani) şi-a confirmat statutul de lideră a echipei pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Sportiva legitimată la Dinamo a intrat în concurs la sărituri, acolo unde România câştiga titlul continental prin Sandra Izbaşa în 2012. Ea a fost notată cu 14,866 la prima încercare, respectiv cu 14,200 la cea de-a doua, una cu un grad de dificultate mai mic. Larisa a avut o medie de 14,533, cu care a obţinut medalia de bronz, fiind devansată de Giulia Steingruber (Elveţia, 14,666) şi Ana Pavlova (Azerbaidjan, 14,583).
Doar la paralele n-a luat medalie
Nici o surpriză la paralele, aparatul la care româncele n-au mai obţinut un titlu european din 1996, când Simona Amânar termina la egalitate, pe primul loc, cu Svetlana Horkina (Rusia) şi Lilia Podkopaieva (Ucraina). Cu toate că a avut un exerciţiu fără erori majore (căderi), nota Larisei (14,533) nu i-a adus decât locul 6 într-o finală dominată de britanica Rebecca Downie (15,500). La bârnă, în schimb, situaţia a fost cu totul alta, deşi evoluţia lui Iordache n-a mai avut strălucirea de anul trecut, de la Moscova. De data aceasta, românca n-a mai luat aurul, ci argintul (14,800), ea fiind depăşită de Maria Karenkova (Rusia, 14,933). La sol, în schimb, Larisa a redevenit campioană europeană, ea clasându- se la egalitate de puncte (14,800) cu italianca Vanessa Ferrari, în timp ce Diana Bulimar a ratat cu puţin podiumul, terminând pe 4 (14,400).

Bilanţ mai slab ca la Bruxelles, în 2012

Ediţia din acest an a Europenelor a fost mult mai echilibrată la senioare, o dovadă în acest sens fiind faptul că Iordache a fost singura gimnastă care a cucerit două titluri. În plus, bilanţul nostru este mai slab decât la Bruxelles, în 2012 – atunci s-au luat patru medalii de aur şi două de argint -, dar uşor mai bun decât la Moscova, anul trecut (s-a obţinut un singur titlu, dar s-au luat patru medalii de argint şi una de bronz). Trebuie amintit că junioarele au cucerit cinci medalii la această ediţie a CE: patru de argint, prin Laura Jurcă la individual compus şi sărituri, respectiv prin Andreea la bârnă şi sol, precum şi una de bronz pe echipe.
11 medalii a cucerit Larisa Iordache la CE de senioare, dintre care 5 de aur

Urmărește-ne pe Google News